default_mobilelogo

Clublocatie

Schaak maar raak! Academy
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk

Tel. 0594 500887

dinsdag 18.30 - 19.45 uur

Contactadres

Jeugd-schaakclub
Schaak maar raak!

Huub van der Logt
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887 / 06 30796868
http://www.schaakmaarraak.nl
info@schaakmaarraak.nl

Ieder kind (van 6 t/m 12 jaar in het Westerkwartier) dat wil leren schaken en/of samen met anderen leuke, spannende en bijzondere schaakspellen wil spelen is van harte welkom om geheel GRATIS lid te worden van de SMR Panda’s van schaakclub Schaak maar raak!.
Lid worden kan heel eenvoudig via het inschrijfformulier of door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Veel kinderen vinden het schaakspel best leuk en willen het graag leren spelen.  Daarna kunnen ze, als ze zin hebben, lekker een gewoon partijtje schaken of samen met anderen de verrassende en bijzondere schaakvarianten spelen. Dit is precies wat de SMR Panda's doen ... het schaakspel leren spelen en dan vooral samen genieten van allerlei leuke vormen van schaken.

 

Waarom lid worden van de SMR Panda’s?

Er zijn een aantal goede redenen waarom ieder kind eigenlijk wel lid van de SMR Panda's zou willen worden.

1. De meest overtuigende reden is dat het lid worden van de SMR Panda's geheel GRATIS is én er zitten geen verplichtingen aan, je hoeft dus zelfs niet aan schaakactiviteiten mee te doen als je geen zin heb.

Niet alle kinderen willen wekelijks bij een schaakclub gaan schaken. Het is eigenlijk net als met zwemmen, het is gezond en de meeste van ons leren zwemmen, maar slechts een klein aantal wordt lid van een zwemclub en gaat wekelijks zwemmen of doet mee aan wedstrijden. Bij de SMR Panda's kunnen kinderen schaken wanneer ze daar zin in hebben, zonder enige verplichting.

 

2. Alle SMR Panda’s krijgen per email automatisch uitnodigingen om mee te doen met georganiseerde schaakactiviteiten. Meedoen mag, maar moet niet!

Het afgelopen jaar is gebleken dat veel kinderen die wel belangstelling hadden om mee te doen met een schaakactiviteit niet wisten dat deze er was. Door lid te worden ontvang je iedere keer een uitnodiging als er een schaakactiviteit is waaraan je mee kunt doen.

 

3. Alle SMR Panda’s krijgen een “schaakpaspoort”. Hierop kunnen ze stickers verzamelen voor hetgeen ze leren en voor activiteiten waar ze aan meedoen. Als alle stickers zijn verzameld kennen ze alle schaakregels en krijgen ze een schaakdiploma.

SMR Panda paspoort 01

Het doel van het schaakpaspoort is om voor kinderen zichtbaar te maken welke basisregels van het schaakspel ze al kennen. Ze doen dit door het plakken van stickers op het schaakpaspoort. Het schaakpaspoort en de stickers zijn een stimulans voor de kinderen omdat ze zelf zien en anderen kunnen laten zien hoe ver ze al zijn. Als alle stickers zijn behaald mogen ze het schaakpaspoort inruilen voor een schaakdiploma.

Het schaakpaspoort is dus vooral bedoeld voor kinderen die het spelen van het schaakspel nog willen leren.

Het is geen wedstrijd om zo snel mogelijk alle stickers te verzamelen, het is juist de bedoeling dat ieder kind dit in zijn/haar eigen tempo doet en alleen als hij/zij daar zin in heeft.

Het schaakpaspoort kan ook leuk zijn voor kinderen die al een beetje kunnen schaken. Zij zullen de stickers van hetgeen ze al weten vrij snel kunnen verzamelen en dan aan de slag kunnen met de wat lastigere spelregels zoals "rokade" en "en passant".

 

4. Alle SMR Panda’s krijgen vier keer per jaar per email het digitale jeugdschaak­tijdschrift “DOOR ZETTEN” toegezonden.

doorzetten0622

"DOOR ZETTEN" is een digitaal schaaktijdschrift met daarin heel veel handige, leuke, bijzondere en leerzame informatie over schaken. 

Vaste helpers bij "DOOR ZETTEN" zijn de leeuw Leo Leeuw, schaakdetective Sophie Krul en Taco de robot. Zij helpen jeugscha(a)k(st)ers om nog beter te leren schaken. Ze vertellen allerlei handige tips en trucjes die vast en zeker van pas komen.

Vast onderdeel is ook het oplossen van schaakpuzzels en deze zijn er dan voor zowel de beginnende schakers/schaakster als voor de al wat gevorderde schaker/schaakster.

Jeugdige schakers en schaaksters mogen ook zelf een tekst, schaakpartij, tekening of foto insturen en deze krijgt dan meestal een plekje in de eerstvolgende editie. Als ze dat leuk vinden kunnen ze ook samen met andere kinderen van hun school een tekst met foto's en/of tekeningen insturen over het schaken op hun school. 

Het zou leuk zijn als er een vaste rubriek zou verschijnen over de SMR Panda's!

"DOOR ZETTEN" verschijnt op 15 september, 15 december, 15 maart en 15 juni, maar als SMR Panda ontvang je het altijd al een week eerder!

Eerdere edities zijn nog als download beschikbaar op deze website.

 

5. Alle SMR Panda’s kunnen voor slechts € 10,00 één schaakset bestellen. Deze schaakset bestaat uit een kunststof oprolbaar bord van 40x40cm. met bijpas­sende plastic schaakstukken.

Schaakbord 40cm 02Om ook thuis lekker te kunnen schaken moet er natuurlijk wel een schaakspel aanwezig zijn. Dit is zeker niet altijd het geval en soms als het er wel is gaat het om een (duur) decoratief schaakspel waar kinderen niet zomaar mee mogen spelen. De aanschaf van een schaakset kan best prijzig zijn, of de stukken hebben een afwijkende vorm of verhouding. Om ieder kind in staat te stellen ook lekker thuis te kunnen schaken met een goede schaakset is er een aanbieding voor SMR Panda's om voor slechts € 10,- een schaakspel aan te schaffen.

Het bord is met een vochtige doek afneembaar en oprolbaar en de stukken zijn van plastic. De schaakset is daardoor makkelijk mee te nemen naar een vriendje/vriendinnetje of op vakantie.

Iedere SMR Panda kan slechts één schaakset voor deze uitzonderlijk lage prijs aanschaffen.

 

6. Alle SMR Panda’s krijgen 5% korting op alle schaakproducten en schaakkleding van de website https://shop.schaakmaarraak.nl.

De schaakproducten en schaakvarianten waarmee de SMR Panda's schaken zijn allemaal bedacht en/of gemaakt door de Schaak maar raak! Academy. Deze schaakproducten en unieke schaakkleding kunnen ook besteld worden voor wie dat wil. Alle SMR Panda's krijgen 5% korting op hun bestelling.

 

Een geheel GRATIS lidmaatschap met zoveel voordelen kom je niet iedere dag tegen, maar dat is juist ook wat past bij de schaakclub Schaak maar raak! ...... verrassend en uniek zijn, met als enig doel kinderen in staat te stellen kennis te maken met het schaakspel.

 

Waar en wanneer spelen de SMR Panda’s?

De SMR Panda’s spelen gedurende het jaar op verschillende locaties in het Wester­kwartier. Er zijn geen vaste data en er is geen vaste locatie. Alle SMR Panda’s ontvangen tijdig per email uitnodigingen voor georganiseerde activiteiten.

In ieder geval zullen er op de woensdag weer schaakmiddagen georganiseerd worden. Daarnaast nodig ik met name scholen uit om hun centrale ruimte één of meerdere middagen anderhalf uur beschikbaar te stellen voor de jeugdschakers en -schaaksters van de SMR Panda's én voor alle kinderen van hun eigen school. Het enige dat er nodig is, is een ruimte met tafels en stoelen, meer niet.

logo