default_mobilelogo

Clublocatie

Schaak maar raak! Academy
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk

Tel. 0594 500887

dinsdag 18.30 - 19.45 uur

Contactadres

Jeugd-schaakclub
Schaak maar raak!

Huub van der Logt
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887 / 06 30796868
http://www.schaakmaarraak.nl
info@schaakmaarraak.nl

Kinderen (van 6 t/m 15 jaar) die al kunnen schaken, maar beter wil leren schaken en mee wil doen met wedstrijden en toernooien kunnen lid worden van de SMR Lions van schaakclub Schaak maar raak!. De SMR Lions richten zich voornamelijk op de schaakSPORT.

Voor deze groep is een beperkt aantal plaatsen. Lid worden van de SMR Lions kan via het inschrijfformulier of door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De SMR Lions is echt bedoeld voor kinderen die schaken héél erg leuk vinden en wekelijks schaakles willen krijgen om zo nog beter te gaan schaken.

 

Waarom lid worden van de SMR Lions?

1. De SMR Lions komen wekelijks bij elkaar en krijgen professionele schaakles om zo beter te leren schaken. Daar­naast spelen ze een eigen competitie en kunnen ze eventueel deelnemen aan een aantal schaak­­toernooien in deze regio en aan online schaakactiviteiten.

Op dinsdagavond krijgen de SMR Lions professionele schaaklessen en spelen ze een eigen competitie.

 

2. Lid worden van de SMR Lions kan voor één, twee, drie of vier perioden. Iedere periode heeft een eigen competitie en omvat 8 avonden (zie kalender verder op deze pagina).

Een ander unieke eigenschap van de SMR Lions is dat je niet meteen voor een heel seizoen lid hoeft te worden. Het seizoen is verdeeld in vier perioden met ieder 8 schaakavonden. Je kunt per periode lid worden of voor een heel seizoen.

 

3. Alle SMR Lions krijgen ook de uitnodigingen toegezonden voor de activiteiten van de SMR Panda’s en kunnen daar ook aan meedoen.

De activiteiten van de SMR Lions zijn vooral gericht op de schaakSPORT, maar natuurlijk mogen de leden van de SMR Lions ook meedoen met de activiteiten van de SMR Panda's, want naast de schaakSPORT blijft natuurlijk ook het schaakSPEL erg leuk.

 

4. Alle SMR Lions krijgen vier keer per jaar per email het digitale jeugdschaak­tijdschrift “DOOR ZETTEN” toegezonden.

doorzetten0622

"DOOR ZETTEN" is een digitaal schaaktijdschrift met daarin heel veel handige, leuke, bijzondere en leerzame informatie over schaken. 

Vaste helpers bij "DOOR ZETTEN" zijn de leeuw Leo Leeuw, schaakdetective Sophie Krul en Taco de robot. Zij helpen jeugscha(a)k(st)ers om nog beter te leren schaken. Ze vertellen allerlei handige tips en trucjes die vast en zeker van pas komen.

Vast onderdeel is ook het oplossen van schaakpuzzels en deze zijn er dan voor zowel de beginnende schakers/schaakster als voor de al wat gevorderde schaker/schaakster.

Jeugdige schakers en schaaksters mogen ook zelf een tekst, schaakpartij, tekening of foto insturen en deze krijgt dan meestal een plekje in de eerstvolgende editie. Als ze dat leuk vinden kunnen ze ook samen met andere kinderen van hun school een tekst met foto's en/of tekeningen insturen over het schaken op hun school. 

Het zou leuk zijn als er een vaste rubriek zou verschijnen over de SMR Lions!

"DOOR ZETTEN" verschijnt op 15 september, 15 december, 15 maart en 15 juni, maar als SMR Lion ontvang je het altijd al een week eerder!

Eerdere edities zijn nog als download beschikbaar op deze website.

 

5. Alle SMR Lions kunnen voor slechts € 10,00 één schaakset bestellen. Deze schaakset bestaat uit een kunststof oprolbaar bord van 40x40cm. met bijpas­sende plastic schaakstukken.

Schaakbord 40cm 02Om ook thuis lekker te kunnen schaken moet er natuurlijk wel een schaakspel aanwezig zijn. Dit is zeker niet altijd het geval en soms als het er wel is gaat het om een (duur) decoratief schaakspel waar kinderen niet zomaar mee mogen spelen. De aanschaf van een schaakset kan best prijzig zijn, of de stukken hebben een afwijkende vorm of verhouding. Om ieder kind in staat te stellen ook lekker thuis te kunnen schaken met een goede schaakset is er een aanbieding voor SMR Lions om voor slechts € 10,- een schaakspel aan te schaffen.

Het bord is met een vochtige doek afneembaar en oprolbaar en de stukken zijn van plastic. De schaakset is daardoor makkelijk mee te nemen naar een vriendje/vriendinnetje of op vakantie.

Iedere SMR Lion kan slechts één schaakset voor deze uitzonderlijk lage prijs aanschaffen.

 

6. Alle SMR Lions krijgen 10% korting op alle schaakproducten en schaakkleding van de website https://shop.schaakmaarraak.nl.

De schaakproducten en schaakvarianten waarmee de SMR Lions schaken zijn allemaal bedacht en/of gemaakt door de Schaak maar raak! Academy. Deze schaakproducten en unieke schaakkleding kunnen ook besteld worden voor wie dat wil. Alle SMR Lions krijgen 10% korting op hun bestelling.

  

Waar en wanneer spelen de SMR Lions?

De SMR Lions spelen wekelijks op dinsdagavond (18.30 - 19.45 uur) in het gebouw van de Schaak maar raak! Academy in Niekerk.

Het adres is: Bloemersmastraat 40, 9822 AD Niekerk.

 

Kalender 2022 -2023

• 6 en 13 september 2022 vrije schaakavonden ter kennismaking

• 20 september t/m 15 november 2022 periode 1

• 22 november 2022 t/m 24 januari 2023 periode 2

• 31 januari t/m 28 maart 2023 periode 3

• 4 april t/m 30 mei 2023 periode 4

• 6 juni 2023 afsluiting seizoen

 

Contributie SMR Lions

Lid worden van de SMR Lions kan voor een heel seizoen, of voor één of meerdere perioden (iedere periode omvat 8 schaakavonden).

De contributie voor een heel seizoen is € 42,-.

De contributie voor één periode is € 14,-.

 

BELANGRIJK!

Om ieder voldoende aandacht te kunnen geven zal de groep SMR Lions uit een beperkt aantal schakers/schaaksters bestaan. Het kan dus gebeuren dat een lid­maat­schap pas in kan gaan als er weer plaats is.

Bij zeer grote belangstelling zal er gekeken worden of er een extra schaakavond bij kan komen.

 

logo