Het schaakseizoen bij schaakclub "Schaak maar raak!" bevat een groot aantal verschillende competities. Alle competities zijn zo eerlijk mogelijk opgezet zodat iedereen een heel seizoen lang in meerdere competities zijn best kan doen om in de prijzen te vallen. 

Interne competitie

De interne competitie is voor velen de belangrijkste competitie van het seizoen. In deze competitie wordt immers gestreden om het Club-kampioenschap en tevens het Kampioenschap van Niekerk/Oldekerk. Maar ook in de andere groepen wordt hard gestreden om de punten om zo uiteindelijk de hoogste groep te bereiken. 

Het seizoen wordt meestal gestart met een aantal voorronden in kleine groepen. Iedere keer als iedereen een keer tegen elkaar heeft gespeeld in zo'n groep, promoveert de eerste naar een hogere groep en degradeert de laatste naar een lagere groep. Op deze manier zal iedereen zo veel mogelijk tegen schakers/schaaksters van ongeveer gelijke speelsterkte spelen.

Na deze voorronden volgt dan een finaleronde waarin dan de nieuwe kampioenen van de diverse groepen worden bepaald.

De bedenktijd bij de schaakpartijen voor de interne competitie is 25 minuten per persoon.

Snelschaakcompetitie

Naast de interne competitie is er ook nog een snelschaakcompetitie. In deze competitie spelen we eveneeens voorronden en een finale. Net als in de gewone competitie promoveren en degraderen na iedere ronde de eerste en laatste speler/speelsters van iedere groep. Deze snelschaakavonden zijn verdeeld over het schaakseizoen.

Na de voorronden wordt er een finale-ronde gespeeld, waar de winnaar van de hoogste groep tevens de snelschaak-kampioen van dat seizoen is.

De bedenktijd bij het snelschaken is 7 minuten per persoon.

Blitz!-competitie

In de Blitz!-competitie hebben de schakers en schaaksters slechts 5 minuten per persoon. Natuurlijk worden er dan waarschijnlijk wat meer foutjes gemaakt, maar dat is onderdeel van Blitz!.

Puzzelcompetitie

Ook dit seizoen spelen we weer een puzzelcompetitie. Omdat we er nu vanaf het begin van het seizoen mee van start gaan zal er wat meer tijd zijn voor ieder puzzelblad. Ieder puzzelblad heeft nog steeds 9 puzzels en je hebt minimaal drie weken de tijd voor het beantwoorden. Nog steeds geldt ...... meedoen mag, maar moet niet!

Er komen in totaal 8 puzzelbladen en net als in het eerste seizoen zal bij het laatste puzzelblad het dubbele aantal punten zijn te verdienen. Nieuw dit seizoen is dat iedereen één zogenaamde "bonussticker" krijgt. Deze kan op een van de eerste zeven puzzelbladen worden geplakt en dan tellen voor dat puzzelblad de punten dubbel!

Door de puntentelling die hoort bij de puzzelbladen hebben ook de beginnende schakers/schaaksters die de puzzels proberen op te lossen toch een goede kans om hoog te eindigen.

Toernooien

Gedurende het seizoen zullen er in de omgeving en wat verder weg een aantal jeugdschaaktoernooien plaatsvinden. Ik zal hier tijdig melding van proberen te maken zodat liefhebbers zich kunnen aanmelden en we hier samen een gezellige dag van kunnen maken.

Naast hetgeen hierboven al is genoemd zijn er in de loop van het seizoen nog diverse andere bijzondere schaakavonden en mogelijkheden om in de prijzen te vallen, maar alles al verklappen is natuurlijk ook niet leuk. Op het eind van het seizoen (eerste helft van juni) is er een bijzondere slotavond waarop ouders, familie en vrienden ook welkom zijn en waarop tevens de diverse prijzen worden uitgereikt.

 

Contactadres

Schaak maar raak!
Academy
&
Jeugd-Schaakclub
Schaak maar raak!

Huub van der Logt
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887 / 06 30796868
http://www.schaakmaarraak.nl
info@schaakmaarraak.nl

Clublokatie

CBS Rehoboth
Ykesloot 6
9821 TS Oldekerk

dinsdagavond 18.30 - 19.30 uur
(oudere jeugd tot 20.00 uur)

Contributie

De contributie is € 40,- per kind per seizoen.

Het seizoen loopt van september - juni.