Genieten van het schaakspel!

De jeugdschaakclub "Schaak maar raak!" is opgericht in september 2016 en voortgekomen uit mijn schaakactiviteiten op een plaatselijke basisschool. De schakers en schaaksters ontmoeten elkaar wekelijks op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur in het gebouw van CBS Rehoboth te Oldekerk.

De schakers/schaakster zijn grotendeels tussen de 6 en 13 jaar oud. De verhouding jongens/meisjes is vrijwel in evenwicht.

De schaakclub is in een aantal opzichten anders dan de meeste andere schaakverenigingen. Zo staat bij deze schaakclub het schaakSPEL centraal en niet de schaakSPORT. Dat wil niet zeggen dat we geen competitie, wedstrijden en een kampioenschap hebben in tegendeel zelfs. Maar het wil ook zeggen dat we veel aandacht besteden aan allerlei leuke en bijzondere manieren om samen het schaakSPEL te spelen.

We maken tevens gebruik van de meest moderne manier om (beter) te leren schaken, namelijk Chessity. Wij maken in het geheel géén gebruik van de zogenaamde Stappenmethode. Deze methode (die nog steeds bij veel schaakverenigingen in gebruik is) is in mijn visie door de tijd achterhaald en niet meer de meest geschikte manier om de jeugd het schaakspel te leren. Bij schaakclub "Schaak maar raak!" dus geen saaie werkboekjes meer van de Stappenmethode, maar daarvoor in de plaats de erg leuke digitale leermethode van Chessity.

Inmiddels zijn er in het Westerkwartier al meer dan 175 officiële schaak-diploma's behaald met Chessity.

De combinatie van leuke en spannende schaakactiviteiten maakt het voor alle schakers en schaaksters aantrekkelijk. De afgelopen jaren waren er een aantal spannende competities zoals de strijd om het schaakkampioenschap, een snelschaakcompetitie, een Blitz!-competitie een schaakpuzzelcompetitie, een allround-kampioenschap, de Leo Leeuw prijs, de Anne Haast prijs en natuurlijk het werken naar officiële schaakdiploma's. Maar zo waren er ook Rekenschaak, Doorgeefschaak, Ja/Nee-schaak, Maxi-schaak, Weggeefschaak, Paas-schaak, Kerstschaak en fantastische slotavonden waarbij zelfs de burgemeester aanwezig was en letterlijk alle schakers en schaaksters in de prijzen vielen.

"Maar ik kan nog niet zo goed schaken!"

Ook als je nog niet zo goed kunt schaken ben je van harte welkom bij de schaakclub. Er is een groot verschil in speelsterkte bij de diverse schakers en schaaksters, dus er is bijna altijd wel iemand te vinden om leuk mee te kunnen schaken. Bovendien zul je merken dat je heel snel beter zult leren schaken door het oefenen met Chessity, door het zelf schaken en door de uitleg en hulp die je op de schaakavond krijgt.

Als je nu toch nog een beetje twijfelt, kom dan gewoon eens een avondje kijken en misschien zelfs meedoen. Je bent altijd van harte welkom en bij het begin van het nieuwe seizoen is de gehele maand september zelfs gratis om voor iedereen mee te doen.

Hoe kun je lid worden?

Als je lid wil worden dan kun je het beste gewoon op dinsdagavond om 18.30 uur naar de schaakavond bij CBS Rehoboth in Oldekerk komen. Je kunt dan meteen lekker meeschaken en je krijgt dan een aanmeldingsformulier mee. Het schaakseizoen loopt ongeveer gelijk met het schooljaar. Dit wil zeggen dat we starten in september en eindigen in juni. Er wordt niet geschaakt in de weken waarop er schoolvakanties zijn. 

Het aanmeldingsformulier is eventueel ook op deze website te downloaden als pdf-bestand.

De contributie voor een heel seizoen is € 40,-. Je krijgt dan tevens een eigen schaakmap, toegang tot Chessity (ook thuis en op iedere andere plek waar je internet hebt) en de mogelijkheid om officiële schaakdiploma's te behalen.

Contactadres

Schaak maar raak!
Academy
&
Jeugd-Schaakclub
Schaak maar raak!

Huub van der Logt
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887 / 06 30796868
http://www.schaakmaarraak.nl
info@schaakmaarraak.nl

Clublokatie

CBS Rehoboth
Ykesloot 6
9821 TS Oldekerk

dinsdagavond 18.30 - 19.30 uur
(oudere jeugd tot 20.00 uur)

Contributie

De contributie is € 40,- per kind per seizoen.

Het seizoen loopt van september - juni.