Algemene informatie over de schaakclub.

Informatie

Uitslagen en standen van de competities.

Competitie

Verslagen van de clubavonden.

Verslagen

Kalender van de schaakclub.

Kalender

 

Je kunt altijd nog oefenen met de Schaakpuzzels. Het is een goede oefening om beter te leren schaken!

SCHAAKPUZZELS

Diploma's 1919-1920

Chessity-diploma's 2019-2020
(stand 27 juli)
Aantal
pion 8
paard 7
loper 4
toren 2
dame 3
koning 2
pion-2 3
paard-2 1
Totaal 30
   
Seizoen 2018 - 2019   70
Seizoen 2017 - 2018   99
Totaal over alle seizoenen 199

Welkom op de webpagina's van jeugd-schaakclub Schaak maar raak!

Deze jeugd-schaakclub is in 2016 opgericht en is in korte tijd uitgegroeid tot de schaakclub met de meeste jeugdschakers van het Westerkwartier. Het bijzondere van deze schaakclub is dat de nadruk ligt op het plezier beleven aan het schaakSPEL en er dus naast de vele spannende competities ook veel aandacht is voor leuke en leerzame variaties op het gewone schaakspel en er ook een aantal bijzondere schaakavonden zijn.

Gedurende het seizoen (dat van september tot juni loopt) wordt er in diverse groepen gestreden om het kampioenschap en zijn er daarnaast nog competities in snelschaken, Blitz!-schaken en de puzzelcompetitie. Tevens wordt er met behulp van de beste, leukste en meest moderne lesmethode zijnde "Chessity" gewerkt aan het behalen van officiële schaak-diploma's.

sc smr 050618aNaast de competities zijn er ook bijzondere schaak-activiteiten zoals het Kerstschaak, Paasschaak en de Koningsmatch. Op de jaarlijkse slotavond wordt het seizoen afgesloten en worden de prijzen van de diverse competities uitgereikt. Bijzondere prijzen die jaarlijks worden uitgereikt zijn de Leo Leeuw prijs en de Anne Haast prijs.

De jeugdschakers zijn tussen de 6 en 13 jaar oud en er is een vrijwel gelijke verdeling tussen jongens en meisjes. Jeugd-schakers die nieuwsgierig zijn geworden zijn altijd van harte welkom om een paar keer gewoon te komen kijken en meedoen. Er wordt op dinsdagavond van 18.30 - 19.30 uur geschaakt in het gebouw van CBS Rehoboth te Oldekerk.

 

Inloggen SMR

SMR video 2016-2017