user_mobilelogo

Clublocatie

CBS Rehoboth
Ykesloot 6
9821 TS Oldekerk

dinsdag 18.30 - 19.30 uur
(oudere jeugd tot 20.00 uur)

Contactadres

Jeugd-schaakclub
Schaak maar raak!

Huub van der Logt
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887 / 06 30796868
http://www.schaakmaarraak.nl
info@schaakmaarraak.nl

Behaalde Chessity diploma's

Chessity-diploma's seizoen 2021-2022
Aantal
pion 0
paard 0
loper 0
toren 0
dame 0
koning 0
pion-2 0
paard-2 0
loper-2 0
toren-2 0
dame-2 0
Totaal 0
   
Seizoen 2020 - 2021  13
Seizoen 2019 - 2020  30
Seizoen 2018 - 2019  70
Seizoen 2017 - 2018   99
Totaal over alle seizoenen 212

Genieten van het schaakspel!

De jeugdschaakclub "Schaak maar raak!" is opgericht in september 2016. Het is de enige echte jeugdschaakclub in het Westerkwartier en de leeftijd van de schakers/schaaksters loopt van 6 tot 15 jaar. De schakers en schaaksters ontmoeten elkaar wekelijks op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur (met een uitloop tot 20.00 uur voor de oudere schakers) in het gebouw van CBS Rehoboth te Oldekerk.

De schaakclub is in een aantal opzichten anders dan de meeste andere schaakclubs. Zo staat bij deze schaakclub het schaakSPEL centraal en niet de schaakSPORT. Dat wil niet zeggen dat we geen competitie, wedstrijden en een kampioenschap hebben in tegendeel zelfs. Maar het wil ook zeggen dat we veel aandacht besteden aan allerlei leuke en bijzondere manieren om samen het schaakSPEL te spelen.

We maken tevens gebruik van de digitale leermethode, Chessity, om (beter) te leren schaken. Inmiddels zijn er via Schaak maar raak! in het Westerkwartier al meer dan 200 officiële schaak-diploma's behaald met Chessity.

De combinatie van leuke en spannende schaakactiviteiten maakt het voor alle schakers en schaaksters aantrekkelijk. De afgelopen jaren waren er spannende competities zoals de strijd om het schaakkampioenschap, een snelschaakcompetitie, een allround-kampioenschap, de Leo Leeuw prijs, de Anne Haast prijs en natuurlijk het werken naar officiële schaakdiploma's. Maar zo waren er ook Rekenschaak, Doorgeefschaak, Ja/Nee-schaak, Maxi-schaak, Weggeefschaak, Paas-schaak, Kerstschaak en fantastische slotavonden waarbij zelfs de burgemeester aanwezig was en letterlijk alle schakers en schaaksters in de prijzen vielen.

"Ik kan nog niet zo goed schaken!"

Ook als je nog niet zo goed kunt schaken ben je van harte welkom bij de schaakclub. Er is een groot verschil in speelsterkte bij de diverse schakers en schaaksters, dus er is bijna altijd wel iemand te vinden om leuk mee te kunnen schaken. Bovendien zul je merken dat je heel snel beter zult leren schaken door het oefenen met Chessity, door het zelf schaken en door de uitleg en hulp die je op de schaakavond krijgt.

Als je nu toch nog een beetje twijfelt, kom dan gewoon eens een avondje kijken en misschien zelfs meedoen. Je bent altijd van harte welkom en bij het begin van het nieuwe seizoen is de gehele maand september zelfs gratis om voor iedereen mee te doen.

Hoe kun je lid worden?

Als je lid wil worden dan kun je het beste gewoon op dinsdagavond om 18.30 uur naar de schaakavond bij CBS Rehoboth in Oldekerk komen. Je kunt dan meteen lekker meeschaken en je krijgt dan een aanmeldingsformulier mee. Het schaakseizoen loopt ongeveer gelijk met het schooljaar. Dit wil zeggen dat we starten in september en eindigen in juni. Er wordt niet geschaakt in de weken waarop er schoolvakanties zijn. 

Het aanmeldingsformulier is eventueel ook op deze website te downloaden als pdf-bestand.

De contributie voor een heel seizoen is € 40,-. 

Start 6de seizoen!

Het zesde seizoen van jeugd-schaakclub "Schaak maar raak!" is van start gegaan op dinsdag 31 augustus 2021 in het gebouw van CBS Rehoboth te Oldekerk. Ben je nieuwsgierig of heb je gewoon zin om eens te komen kijken en/of meedoen, kom dan zeker langs.

logo