default_mobilelogo

Een jaarlijkse bijzondere schaaksimultaan op een bijzondere locatie!

Sinds 2017 organiseer ik, in samenwerking met de gemeente Westerkwartier, jaarlijks op de woensdagmiddag voor Koningsdag een zogenaamde Koningsmatch. De Koningsmatch is een schaaksimultaan voor jeugdige schakers en schaaksters uit de gemeente Westerkwartier. Wat deze schaaksimultaan extra bijzonder maakt, is de locatie waar gespeeld wordt, want dat is namelijk de raadzaal van de gemeente. De jeugdige schakers en schaaksters zitten letterlijk op de stoelen waar anders de burgemeester en raadsleden zitten. De ouders en andere belangstellenden kunnen vanaf de publieke tribune kijken en aanmoedigen. 

De Koningsmatch wordt ieder jaar geopend door ofwel de burgemeester of een wethouder en vervolgens wordt het een heel gezellige en spannende schaakmiddag.

In 2017 en 2018 vond de Koningsmatch plaats in het gemeentehuis van Grootegast. Na de gemeentelijke herindeling vond de Koningsmatch van 2019 plaats in het gemeentehuis in Zuidhorn. De Koningsmatch van 2020 was ook al helemaal geregeld en zou wederom in Zuidhorn plaatsvinden, maar die moest helaas geannuleerd worden door de Corona-uitbraak, hetzelfde was het geval met de editie van 2021. Op 13 april 2022 zal de vierde editie van de Koningsmatch hopelijk wel plaatsvinden. Het zal dit jaar een bijzondere editie worden omdat er door het schaakproject met BiblioNet  en mijn schoolschaakactiviteiten extra veel jonge beginnende schakers en schaaksters zijn.

 

Promotionele activiteiten

Het promoten van het schaken is een van de belangrijkste doelstellingen van de Schaak maar raak! Academy. Hiervoor zijn er de afgelopen jaren vele activiteiten georganiseerd waarvan er een aantal jaarlijks terugkeren. Daarnaast zijn er vele activiteiten met een incidenteel karakter.

Over een aantal van deze (jaarlijks terugkerende) activiteiten valt hier iets meer te lezen. Mocht u een promotionele schaakactiviteit zoeken voor een gelegenheid, neem dan vrijblijvend contact op.

Koningsmatch

Koningsmatch

Een bijzondere schaaksimultaan vlak voor Koningsdag!

View more

Jaarlijkse schaaksimultaan op een bijzondere locatie.

open dag Lindenborg

Open dag Lindenborg

Schaaksimultaan tijdens open dag Lindenborg.

View more

Een leuke activiteit tijdens de open dag van de Lindenborg (Leek)

Help mijn kind schaakt!

Help mijn kind schaakt!

Spoedcursus voor ouders.

View more

Een korte cursus voor ouders met schakende kinderen.

Boekje open over: Schaken, maar dan héél anders!

Boekje open over: Schaken, maar dan héél anders!

Een bijzondere schaakmiddag in de bibliotheek.

View more

Een bijzondere schaakmiddag in de bibliotheek.

logo