default_mobilelogo

Een regelmatig terugkerende "spoedcursus" voor ouders.

Toen ik schaaklessen gaf op een plaatselijke basisschool kreeg ik van kinderen regelmatig te horen dat hun vader en/of moeder niet kon schaken. Terwijl het juist zo leuk zou zijn als ouders en kinderen weer samen een spelletje kunnen spelen. Een schaakcursus voor ouders zou niet zoveel deelnemers trekken omdat veel ouders het al erg druk hebben en ze een schaakcursus en er dan niet zomaar even bij doen. Ik besloot daarom om via school aan alle ouders met schakende kinderen een "spoedcursus" Help mijn kind schaakt! aan te bieden. Deze cursus zou slechts één avond duren en daardoor meer ouders over de streep trekken om er toch even tijd voor vrij te maken.

De nadruk op deze avond ligt op het leren van de basisregels en op de manier hoe ouders samen met hun kinderen kunnen schaken. Na afloop weten ouders niet alleen zelf wat het schaakspel is en hoe het te spelen, maar tevens hebben ze een beter idee van wat schaken op school voor waarde heeft voor hun kinderen.

Ieder jaar weer bied ik één of meerdere keren deze cursus aan en het is iedere keer weer erg leuk om te doen en de reacties van de deelnemende ouders zijn erg positief.

 

Promotionele activiteiten

Het promoten van het schaken is een van de belangrijkste doelstellingen van de Schaak maar raak! Academy. Hiervoor zijn er de afgelopen jaren vele activiteiten georganiseerd waarvan er een aantal jaarlijks terugkeren. Daarnaast zijn er vele activiteiten met een incidenteel karakter.

Over een aantal van deze (jaarlijks terugkerende) activiteiten valt hier iets meer te lezen. Mocht u een promotionele schaakactiviteit zoeken voor een gelegenheid, neem dan vrijblijvend contact op.

Koningsmatch

Koningsmatch

Een bijzondere schaaksimultaan vlak voor Koningsdag!

View more

Jaarlijkse schaaksimultaan op een bijzondere locatie.

open dag Lindenborg

Open dag Lindenborg

Schaaksimultaan tijdens open dag Lindenborg.

View more

Een leuke activiteit tijdens de open dag van de Lindenborg (Leek)

Help mijn kind schaakt!

Help mijn kind schaakt!

Spoedcursus voor ouders.

View more

Een korte cursus voor ouders met schakende kinderen.

Boekje open over: Schaken, maar dan héél anders!

Boekje open over: Schaken, maar dan héél anders!

Een bijzondere schaakmiddag in de bibliotheek.

View more

Een bijzondere schaakmiddag in de bibliotheek.

logo