default_mobilelogo

Clublocatie

CBS Rehoboth
Ykesloot 6
9821 TS Oldekerk

dinsdag 18.30 - 19.30 uur
(oudere jeugd tot 20.00 uur)

Contactadres

Jeugd-schaakclub
Schaak maar raak!

Huub van der Logt
Bloemersmastraat 40
9822 AD Niekerk
Tel. 0594 500887 / 06 30796868
http://www.schaakmaarraak.nl
info@schaakmaarraak.nl

Het schaakseizoen bij schaakclub "Schaak maar raak!" bevat verschillende competities. Alle competities zijn zo eerlijk mogelijk opgezet zodat iedereen een heel seizoen lang in meerdere competities met andere schakers en schaaksters kan spelen die ongeveer van gelijke speelsterkte zijn.

 

Interne competitie

De interne competitie is voor velen de belangrijkste competitie van het seizoen. In deze competitie wordt immers gestreden om het Club-kampioenschap en tevens het Kampioenschap van Niekerk/Oldekerk.

In het vijfde seizoen van de schaakclub wordt er, net als bij de super-grootmeesters, een aantal wedstrijden gespeeld in diverse grote steden in de wereld. Er wordt begonnen met een toernooi in Beijjing, daarna volgen toernooien in Moskou en New York en zal er uiteindelijk een Super-finale worden gespeeld in Oldekerk. Het zal een zeer spannende competitie gaan worden, net als bij de super-grootmeesters.

De bedenktijd bij de schaakpartijen voor de interne competitie is 20 minuten per persoon.

 

Snelschaakcompetitie

Naast de interne competitie is er ook nog een snelschaakcompetitie. In het vijfde seizoen zal ook de snelschaakcompetitie worden gespeeld in de bovengenoemde steden en zal er in iedere stad een snelschaaktoernooi zijn.

De bedenktijd bij het snelschaken is 7 minuten per persoon.

 

Naast hetgeen hierboven al is genoemd zijn er in de loop van het seizoen nog diverse andere bijzondere schaakavonden (onder andere Kerst-schaken en Paas-schaken) en mogelijkheden om in de prijzen te vallen. Op het eind van het seizoen (begin juni) is er een bijzondere slotavond waarop ouders, familie en vrienden ook welkom zijn en waarop tevens de diverse prijzen worden uitgereikt.

logo