user_mobilelogo

Over heel de wereld schaken mensen, er is dan ook geen enkel spel dat in zoveel landen en door zoveel mensen wordt gespeeld als het schaakspel. Het is echter tevens zo dat als twee mensen een schaakpartij spelen in de regel degene met de meeste kennis en/of ervaring de partij zal winnen. Dat is enerzijds het mooie van het spel, er is geen toevals- of geluks-factor, maar anderzijds maakt dat soms ook dat twee mensen niet langer samen schaken omdat het verschil in speelsterkte te groot is.

Met dit in gedachte ben ik variaties op het gewone schaakspel gaan bedenken waarbij er wel sprake is van enig toeval en/of geluk. Op deze manier kan iedereen ook spelen tegen een ander die normaal veel beter of juist minder goed in schaken zou zijn. Uiteraard kunnen deze varianten ook gewoon worden gespeeld omdat ze leuk zijn om te spelen en ze zijn ook spannend. Bij vrijwel alle door mij bedachte varianten is de enige schaakkennis die men moet hebben het kennen van de basis schaakregels.

Daarnaast bedacht ik tevens variaties die gericht zijn op het basisonderwijs. Hierbij is het schaakspel een educatief hulpmiddel om kinderen spelend te laten leren. 

Het leukste is echter als deze grenzen vervagen, zoals bij Rekenschaak, dan is het een educatief hulpmiddel maar tevens een variant op het schaakspel die toeval en geluk aan het spel toevoegt.

In de afgelopen jaren heb ik met mijn 'bedenksels' veel met name jonge schakers en schaaksters verrast. De reacties zijn eigenlijk altijd erg positief. Veel van wat ik in de loop der jaren bedacht is helemaal origineel, maar het is ook al enkele malen voorgekomen dat ik later ontdekte dat iemand anders al hetzelfde of iets vergelijkbaars had bedacht. Zo gebruik ik al vele jaren bij mijn schaaklessen kleinere schaakborden van 5x6, maar deze bleken al veel langer te bestaan onder de naam "QuickChess" en "ChessAttack".

De schaakproducten die ik zelf vorm heb gegeven en de schaakproducten die ik geheel zelf bedacht, ontwikkeld en gemaakt heb wil ik nu delen met de rest van de wereld. Daarom heb ik besloten om naast Rekenschaak (wat al enkele jaren een product is) ook enkele andere schaakvarianten en -producten te koop aan te gaan bieden.

Alle (educatieve) schaakvarianten en -producten worden ondergebracht in een productlijn met de naam "Chess for Fun". De naam "Chess for Fun" staat voor plezier beleven aan het schaakspel, maar het staat ook voor spelend leren. Tevens is dit ook een naam die voor buitenlandse belangstellenden duidelijk zal zijn.

Net als de overige schaakproducten en schaakkleding zal de verkoop geschieden via de webshop van Kossies Design.

 

logo