24 april 2019 - 3e editie Koningsmatch

De afgelopen twee jaren heeft er iedere keer op de woensdag voor Koningsdag een zogenaamde Koningsmatch plaatsgevonden in de raadzaal van de toenmalige gemeente Grootegast. Dit jaar is dat echter de gemeente Westerkwartier geworden en is de raadzaal nu gevestigd in Zuidhorn. De derde editie van de Koningsmatch zal daarom plaatsvinden in de Raadzaal in Zuidhorn.

Bij een Koningsmatch nemen jeugdige schakers en schaaksters het in een schaaksimultaan op tegen Huub van der Logt (Schaak maar raak! ACADEMY). Deze jaarlijkse Koningsmatch is een initiatief van Huub van der Logt in samenwerking met de gemeente Westerkwartier en is onderdeel van diverse activiteiten om het schaakspel, met name bij de jeugd, te promoten. De feestelijke opening van de Koningsmatch zal dit jaar worden verricht door burgemeester Wiersma.

Aanmelden is mogelijk bij Huub van der Logt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), maar wacht niet te lang want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Ouders, familie en vrienden zijn van harte welkom om op de publieke tribune de schakers en schaaksters aan te moedigen.