Volop spanning in de competitie!

Wie worden er kampioen?

In alle drie de groepen wordt er nu volop gestreden voor de bovenste plaatsen. Vrijwel alle schakers zijn over de helft van de finaleronde en de eindsprint wordt dus langzaam aan ingezet.

In de A-groep wist Wouter Jager van Mike van Denzel te winnen. Voor Mike is dit jaar niet zo zeer het schaken het probleem, maar vooral de klok. Zijn zetten zijn meestal goed, maar hij vergeet dan de klok in te drukken zodat hij uiteindelijk geen bedenktijd meer over heeft en verliest op tijd. Hopelijk krijgt Mike dit snel onder controle want dan volgen er zeker ook meer punten voor hem. De topper van deze avond was de partij tussen Imre Bekkering en Frank Dijkstra. Frank doet het als nieuwkomer uitstekend en behoort absoluut tot de kanshebbers voor een van de ereplaatsen in de A-groep, maar in deze partij moest hij toch zijn meerdere erkennen in de huidige kampioen Imre Bekkering. Door deze winst staat Imre voorlopig eerste, maar wordt op slechts een half punt gevolgd door Mark van Dorssen, Het viertal Imre, Mark, Wouter en Frank zal gaan uitmaken wie de nieuwe kampioen wordt.

In groep B is het zo mogelijk nog spannender. Twan Roffel won in het eindspel van Hugo van Vliet en hiermee klom Twan naar de eerste plaats. Deze plek moet hij echter delen met Roel Rozendal. Maar ook Jenna Kiekebeld is nog een kandidaat voor de winst in deze groep want zij won haar partij van Danny Hofman.

Groep C won Niels van Denzel van Alfina Rozendal en hierdoor klom Niels naar de tweede plaats, achter Iris Tjoelker. Vera Horinga en Feline Roffel speelden de langste partij van de avond en besloten uiteindelijk dat remise een goede uitslag voor beide was.

Het was ook goed om te zien dat er wederom twee nieuwe schakers kwamen kijken én meedoen. Feije Sipma en Willem Renkema speelden beide uitstekend mee en maakten het hun tegenstanders knap lastig. Willem wist zelfs een gewonnen stelling te bereiken tegen Roel Rozendal.

De komende weken staat er nog genoeg spannends en leuks op het programma, maar iedere week zal ons ook dichter bij het eind van dit seizoen brengen en dus ook dichter bij de nieuwe kampioenen!