Spannende partijen in deze finaleronde!

Interne competitie

Deze schaakavond begon met het oplossen van enkele bijzondere schaakpuzzels en een stukje uitleg over het begin van de partij. Dat de goede tips die werden gegeven nog niet bij iedereen helemaal zijn binnengekomen bleek al snel in de partijen die daarna werden gespeeld, maar het leverde deze avond wel veel spannende en lange partijen op.

In groep A wist Imre Bekkering van Luka Balkema te winnen, maar dat gebeurde pas in het late middenspel. In de andere partij in deze groep was het Mark van Dorssen die van Mike van Denzel  wist te winnen. Mark ontwikkelde zijn stukken beter, maar verloor een toren. Toch bleek dat zijn goed ontwikkelde stukken voldoende waren tegen de koning van Mike die vast kwam te staan in het midden. Uiteindelijk volgde na een vergissing van Mike een keurig mat. Er kan nog van alles gebeuren in deze finaleronde, maar na de eerste paar ronden zijn voorlopig de grootste kanshebbers voor de titel "clubkampioen", Mark van Dorssen, Imre Bekkering en Frank Dijkstra.

In groep B lijkt er ook al duidelijker zicht te komen op de titelkandidaten. Twan Roffel wist door goed oplettend te schaken de dame van Noa Tjoelker te winnen en daarmee ook de partij. Jenna Kiekebeld speelde een uitstekende partij en won met een keurige mataanval van Hugo van Vliet. Naast Twan en Jenna is Roel Rozendal de andere kanshebber want hij bleef ongeslagen door van Danny Hofman te winnen.

In groep C werden er lange en spannende partijen gespeeld. Brianne Steevensz leek te gaan winnen van Vera Horinga, maar uiteindelijk werd dat toch een remise. In de partij tussen Niels van Denzel en Feline Roffel werd er door geschaakt tot er  vrijwel niets meer over was op het schaakbord. Zelfs toen ze ontdekten dat het met beide slechts een loper op verschillende kleuren onmogelijk was om de lopers te slaan wilden ze nog wel door schaken ... gewoon omdat het zo leuk was! In groep C gaan voorlopig Alfina Rozendal en Niels van Denzel aan de leiding, maar er zijn nog meerdere kanshebbers die op de loer liggen.