18/19 januari 2020 - Kidsweekend bij Tata Steel Schaak Festival.

Jaarlijks is in januari in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Tournament. Hier schaken dan niet alleen veel van de beste schakers van de wereld tegen elkaar, maar daarnaast ook zo'n 2000 amateurschakers. Heel wijk aan Zee staat dan even in het teken van schaken. Door zijn lange historie heeft dit schaaktoernooi de eretitel "Wimbledon van het schaken" gekregen. Het is dan ook een evenement dat iedere liefhebber van het schaakspel een keer van dichtbij moet hebben meegemaakt.

Al enkele jaren ga ik er naartoe om daar uitleg te geven over Chessity en te begeleiden bij het zogenaamde Kids-weekend. Gedurende het Kids-weekend zijn er veel speciale extra activiteiten gericht op het hele gezin. Dit zijn zowel schaak- als niet-schaak-activiteiten.

Vorig jaar was een extra bijzonder jaar omdat toen de schaakclub "Schaak maar raak!" en CBS Rehoboth uit Oldekerk, de dagtocht naar dit Kidsweekend hadden gewonnen. Met een grote bus zijn kinderen en begeleiders toen opgehaald in Oldekerk en hebben een fantastische (schaak-)dag meegemaakt in Wijk aan Zee. Ik ben benieuwd welke school deze keer de dagtocht naar het Kidsweekend zal winnen. Maar ook als je school of club deze verzorgde dagtocht niet wint ben je van harte welkom om naar het Kidsweekend te komen en niet alleen te genieten van  het schaken, maar ook vele andere leuke activiteiten.