Eerste Dame-diploma!

Het grootste nieuws deze keer is het allereerste Dame-diploma, binnen de schaakclub, de school en de hele gemeente Westerkwartier. Dit Dame-diploma gaat uitgereikt worden aan Mark van Dorssen, die hard heeft gewerkt om alles te leren dat nodig is voor dit best wel lastige examen. Mark van Dorssen was ook al de eerste die het Toren-diploma wist te behalen en heeft nu na het Dame-diploma alleen nog het Konings-diploma in het vooruitzicht. Een fantastische prestatie van Mark van Dorssen!

Groei van de schaakclub

De schaakclub blijft maar groeien, na Wouter, Wout en Ilse was deze week Brianne Steevensz een nieuw gezicht bij de schaakclub. Allemaal zijn ze, of gaan ze ook druk aan de slag om hun schaak-diploma's te halen. Bovendien gaan deze nieuwe schakers en schaaksters bij de schaakclub ontdekken dat er gedurende het seizoen de nodige bijzondere avonden zijn, zo komt bijvoorbeeld Kerstschaak op 18 december al een beetje in zicht.

Interne competitie

Voor de interne competitie werden er deze avond enkele wedstrijden gespeeld, alsmede twee inhaal partijen van het snelschaken én werden er veel vriendschappelijke partijtjes geschaakt.

Omdat Fenne de Jong wist te winnen van Wouter Vorenkamp eindigden beide bovenaan in groep B van de voorronde van het snelschaken. Tess de Jong wist van Twan Roffel te winnen en daarmee eindigde Tess als derde in groep B in deze voorronde van het snelschaken.

Voor de interne competitie speelde Mike van Denzel tegen Tess de Jong en wist ook deze week weer te winnen. Mike zal daarom naar groep A promoveren. In de andere partij wist Sophie van Vliet van Twan Roffel te winnen. In groep C won Anienke Kiekebeld van Hugo van Vliet, maar is ondanks haar 100% score nog niet zeker van de eerste plaats. In de andere partij in deze groep won Roel Rozendal van Lena Jager. 

De overige schakers en schaaksters speelden vriendschappelijke partijtjes die soms ook erg spannend waren. 

Na volgende week zal er een nieuwe indeling worden gemaakt voor de competitie zodat iedereen ook in een groep speelt met ongeveer gelijkwaardige tegenstanders,

Schaakpuzzels

Inmiddels zijn er ook al weer antwoorden ingeleverd van de schaakpuzzels en dat lijkt ook een erg spannende competitie te worden dit seizoen. Tot 20 november kunnen er nog antwoorden worden ingeleverd en dan wordt het nieuwe puzzelblad ook uitgedeeld. Net als vorig jaar kan ieder ook één keer weer de verdubbelaar inzetten als hij/zij denkt dat de antwoorden deze keer wel erg waren.

 

chessqueens