Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 18 juni) Aantal
pion 25
paard 17
loper 10
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 65

Wederom enkele nieuwe gezichten en hopelijk hulp in aantocht!

Hulp gezocht!

Na het uitstapje van afgelopen zaterdag naar het Tata Steel Chess Festival was het nu een beetje een bijzondere schaakavond en dat kwam niet eens door de sneeuw die buiten een paar centimeter dik lag. Maar liefst vijf schakers/schaaksters waren deze avond niet aanwezig vanwege verjaardagsfeestjes, maar daar stond tegenover dat er ook weer enkele nieuwe schakers een kijkje kwamen nemen. Dat beloofd dus volgende week als iedereen weer present zal zijn een erg gezellige drukte te worden.

De groei van de schaakclub is natuurlijk fantastisch, maar de keerzijde is dat het voor mij alleen steeds moeilijker wordt om zo'n schaakavond alleen de begeleiding te doen. Ik ben dan ook naarstig op zoek naar mensen die willen helpen op de schaakavonden en hierbij is het hebben van schaakkennis geen vereiste. Ik hoop twee tot vier personen te vinden, zodat ze kunnen afwisselen. Het zou gaan om de dinsdagavond van 18.15-19.45 uur.

Inhaalpartijen

Door de afwezigheid van een aantal schakers/schaaksters werden er deze avond alleen enkele inhaalpartijen gespeeld en daarnaast veel schaakvarianten. Zo speelden Brianne, Danny, Jonathan en Luka een heel leuke en spannende partij met Chess-4-Fun (het schaakspel voor 4 personen met gekleurde stukken) en speelden de anderen doorgeefschaak.

Voor de competitie waren er toch enkele belangrijke wedstrijden. Zo wist Wout Hilgersom te winnen van Jenna Kiekebeld en hiermee is Wout de grootste kanshebber voor de winst in deze groep en promotie naar de A-groep. Er zijn nog voldoende kanshebbers voor de tweede plaats in groep B en ondanks haar verlies deze week is ook Jenna nog een grote kanshebster voor een tweede of derde plaats. In de andere partij in deze groep wist Wouter Vorenkamp te winnen van Roel Rozendal.

In groep C heeft Ilse Mollema de smaak van het winnen te pakken en deze keer won ze van Lena Jager.

Voor de snelschaak-competitie won Mark van Dorssen van Wouter Jager en bij het Blitz!-schaken wist Twan Roffel in twee partijen met 1.5 - 0.5 van Mike van Denzel te winnen.

Schaak-diploma's

Een schaakdiploma was er deze week voor Wout Hilgersom die zijn Paard-diploma behaalde, maar ondertussen ook al klaar is om zijn Loper-examen te gaan doen.

Help mijn kind schaakt!

Op donderdagavond 7 februari is er weer een snel-cursus schaken van één avond voor ouders. Meer info is te lezen op: http://www.schaakmaarraak.nl/07-02-2019-help-mijn-kind-schaakt.

Nieuwe website

Voor alle schaakliefhebbers én dus ook voor alle schaakclub-leden en hun ouders is het goed te weten dat ik voor mijn Schaak maar raak! Academy een nieuwe website heb gemaakt. Hierop zijn nu al mijn schaakactiviteiten te vinden, dus zowel de activiteiten van Schaak maar raak! Academy de standen en verslagen van de jeugd-schaakclub Schaak maar raak!, maar ook de webshop met schaakkleding en schaakproducten en alle informatie over het door mij ontwikkelde Rekenschaak.

Alle standen en verslagen van de schaakclub zijn dus op de website te vinden (http://www.schaakmaarraak.nl/schaakclub) en te lezen, maar ook een kalender met alle schaakavonden, vakanties en inleverdatums voor de schaakpuzzels.

Op de website is zoveel te vinden dat het bijna onmogelijk is om hier alles te noemen, maar ik kan alle schaakliefhebbers aanraden eens een kijkje te nemen op: http://www.schaakmaarraak.nl.

Recente artikelen

Gezellige slotavond van het derde seizoen.

Spannend slot snelschaak-competitie.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen