Geen wedstrijden

Het was een heel bijzondere schaakavond niet alleen omdat er geen wedstrijden voor een competitie werden gespeeld, maar ook omdat het onverwacht druk was en er bovendien ook nog bijzonder bezoek was. Ik kwam dan ook letterlijk handen te kort om iedereen voldoende te woord te staan, maar gelukkig werd het (afgaande op de reacties) toch voor iedereen een leuke en gezellige schaakavond.

Deze schaakavond stond in het teken van gewoon gezellig schaken, maar dan wel op vreemde manieren zoals bijvoorbeeld doorgeefschaak, dobbelschaak, schaken met 4 personen (Chess-4-Fun) en grasschaak. Natuurlijk was het bij al deze bijzondere vormen van schaken alles behalve stil. Het geluidsniveau steeg met het toenemen van het enthousiasme.

Er waren ook een aantal nieuwe gezichten, die eens kwamen kijken en hopelijk hebben ontdekt dat schaken bij de schaakclub "Schaak maar raak!" alles behalve saai is. 

Daarnaast was er ook nog bezoek van wethouder mevrouw Pastoor van de gemeente Grootegast. Zij kon zien dat de nieuwe schaaksets volop werden gebruikt en dat er binnen de schaakclub ruimte en aandacht is voor zowel het  schaakspel als de schaaksport. Al stond deze avond natuurlijk het schaakspel centraal.

Schaakdiploma's

De schaakdiploma-regen gaat maar door in oktober. Vorige week waren het Wouter Vorenkamp die zijn Pion-diploma behaalde en Mark van Dorssen die zelfs al  zijn Toren-diploma behaalde. Deze week kunnen we daaraan toevoegen Wouter Jager die zijn Paard-diploma behaalde en Jenna Kiekebeld die niet alleen haar Pion-diploma haalde, maar tevens haar Paard-diploma. Prachtige prestaties waar ze allemaal ook hard voor hebben gewerkt. 

chessqueens