Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Schaakclub Schaak maar raak! wint busreis naar Tata Steel Chess Fesitval.

Op reis naar Tata!

De schakers en schaaksters van de schaakclub hebben samen met de leerlingen van groep 4 van CBS Rehoboth de busreis naar het Tata Steel Schaakfestival 2019 gewonnen! Aanstaande zaterdag worden ze met een grote bus opgehaald en naar Wijk aan Zee gereden. Daar kunnen ze niet alleen de beste schakers van de wereld zien, zoals de wereldkampioen Magnus Carlsen en de beste Nederlandse schaker Anish Giri, maar ook zelf schaken en meedoen aan allerlei andere leuke activiteiten zoals schminken, judo, jongleren, robotje bouwen en nog veel meer. Het wordt vast een heel gezellige, leuke, spannende en bijzondere dag. Meer over het Tata Steel Schaakfestival is te lezen op: https://www.tatasteelchess.com/festival

Interne competitie

Deze week waren er weer een aantal wedstrijden voor de competitie. Het zijn de laatste paar ronden voor de herindeling en dan volgen de partijen die het kampioenschap van dit seizoen gaan beslissen.

In groep A waren het Mark van Dorssen en Imre Bekkering die door winst op Sophie van Vliet en Fenne de Jong hun plaats in de A groep wisten veilig te stellen. Toch zullen beide oplettender moeten schaken willen ze kans maken op de kampioenstitel want Wouter Jager, en de groet verrassing van dit seizoen, Mike van Denzel scoren tot op heden duidelijk makkelijker en meer punten. Het kan een heel spannende finale gaan worden in groep A vooral ook omdat de winnaar van de voorronde in groep B promoveert naar groep A en daar liggen de kansen heel goed voor Wout Hilgersom. Wout zou een nieuw gezicht zijn in de A groep en kon ook nog wel eens voor verrassingen gaan zorgen.

In groep B is de strijd achter Wout Hilgersom nog heel erg spannend, maar de beste kansen zijn er voor de zussen Anieke en Jenna Kiekebeld. Hier is het vooral Jenna die het boven verwachting goed doet en slechts één keer heeft verloren maar daar drie winstpartijen en een remise tegenover wist te zetten. In deze groep wist Twan Roffel van Roel Rozendal te winnen en was het een genot om te kijken naar de lange spannende partij tussen Jenna en Tess de Jong, waar Jenna had kunnen winnen maar Tess heel knap met pat wist te ontsnappen.

In groep C was iedereen deze avond heel aardig voor elkaar en veranderde er ook niets in de stand want beide partijen (Brianne - Lena en Ilse - Hugo) eindigden in remise. Het zou zo maar kunnen dat er nog nieuwe schakers aansluiten in deze groep en dan wordt ook daar straks de finaleronde heel spannend met een paar nieuwe gezichten erbij.

Schaak-diploma's

Schaakdiploma's waren er deze keer voor Roel Rozendal die zijn Loper-diploma kreeg, Twan Roffel die zijn Toren-diploma heeft behaald én voor Sophie van Vliet die het Dame-diploma heeft weten te behalen.

Ik zoek ....

In dit derde seizoen van de schaakclub Schaak maar raak! blijft de club maar groeien. Regelmatig komen er nieuwe jonge schakers en schaaksters een kijkje nemen, lekker meedoen en worden veelal uiteindelijk lid van de schaakclub. Hier ben ik natuurlijk héél erg blij mee en ik hoop dat er nog veel meer kinderen lekker komen schaken. Maar het wil ook zeggen dat het voor mij steeds drukker wordt om het allemaal alleen te regelen op de dinsdagavond. Ik ben daarom op zoek naar iemand die van 18.15 - 19.45 uur zou willen helpen op de schaakavond. Uiteraard is het meegenomen als iemand ook nog zelf kan schaken, maar dat is zeker geen vereiste. Mocht er iemand zijn die wil helpen, neem dan geheel vrijblijvend contact op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen