Competitie 2018-2019

Volgende week gaat de nieuwe competitie van start en het was deze avond dus de laatste gelegenheid om nog even flink te oefenen. De nieuwe schaaksets en schaakklokken werden dan ook volop gebruikt. Afgaande op de soms verrassende uitslagen in de oefenpartijtjes kon het wel eens een erg spannende competitie gaan worden. Doordat de tweevoudige winnaar van het clubkampioenschap, Sophie Bekkering, dit jaar niet meespeelt is de strijd voor deze titel helemaal open. Op het eerste oog lijken Imre Bekkering en Wouter Jager de grootste kanshebbers, maar de kampioen van groep B van vorig jaar, Mark van Dorssen, kon nog wel eens roet in het eten gooien. Tevens zijn er nog een aantal andere schakers en schaaksters die zeker ook kans hebben op de kampioenstitel.

We spelen eerst een paar voorronden, waarbij iedereen kan promoveren of degraderen naar een hogere of lagere groep. Uiteindelijk hebben we dan finalegroepen van ongeveer gelijke sterkte die om de kampioenstitels zullen spelen. In deze eerste voorronde spelen in groep A: Imre Bekkering, Wouter Jager, Mark van Dorssen en Fenne de Jong. In groep B spelen Sophie van Vliet, Tess de Jong, Mike van Denzel, Twan Roffel en (nieuwkomer) Wouter Vorenkamp. In groep C tenslotte spelen: Anienke Kiekenbeld, Roel Rozendal, Lena Jager, Hugo van Vliet en Jenna Kiekenbeld.

Er zijn in alle groepen erg veel schakers en schaaksters die nauwelijks voor elkaar onderdoen en iedereen zal dus erg zijn best moeten doen om te promoveren en om niet te degraderen. Het beloofd dus een erg spannend seizoen te worden!

Schaakpuzzelkampioenschap

Er is ook weer een start gemaakt met het schaakpuzzelkampioenschap en er is dit jaar een kleine verandering. Omdat het verschil in speelsterkte en ervaring dit jaar wel erg groot is heb ik besloten naast de gewone schaakpuzzels ook een aparte serie "junior schaakpuzzels" te maken voor de beginnende schakers en schaaksters. 

Net als de voorgaande jaren zal de schaakpuzzelcompetitie weer erg spannend worden en is het ook van groot belang om de "verdubbelaar" die iedereen één keer kan inzetten goed te gebruiken.

Natuurlijk gaat er dit schaakseizoen nog veel meer gebeuren en zal er niet alleen serieus worden gestreden om de punten en de titels, maar zal er ook voldoende tijd zijn voor leuke schaakvarianten en gelegenheid om nog beter te leren schaken.

 

chessqueens