Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

De eerste schaakavond van het nieuwe jaar, met veel nieuws!

TATA

Het begin van deze eerste schaakavond van het nieuwe jaar stond in het teken van het Tata Steel Schaakfestival 2019. Veel van de schakers en schaaksters van de schaakclub hadden immers eerder op de dag meegedaan met een online schaaktoernooi. Tata Steel gaat onder de deelnemende scholen/clubs een volledig verzorgde reis naar het Kids-weekend van dit toernooi verloten. Aanstaande vrijdag wordt de uitslag bekend gemaakt en dat is dus héél erg spannend. Allemaal kijken ze er naar uit om volgend weekend een dagje naar het Tata Steel Schaakfestival te gaan en heel veel leuke dingen te doen en misschien wel de wereldkampioen Magnus Carlsen of een andere beroemde schaker van dichtbij te zien. Meer over het Tata Steel Schaakfestival is te lezen op: https://www.tatasteelchess.com/festival

Interne competitie

Deze week was er wederom een nieuw gezicht, die eens kwam kijken of het schaken bij de schaakclub leuk is om te doen. Mogelijk gaat de groei van de schaakclub gedurende het seizoen dus gewoon door. 

Voor de competitie waren er enkele verrassende uitslagen en veel spannende partijen. Brianne Steevensz leek eerst eenvoudig van Ilse Mollema te gaan winnen, maar toen volgden een paar minder goede zetten van Brianne en keerden de kansen. Uiteindelijk was het Ilse die verrassend wist te winnen en daarmee haar eerste winstpartij in de competitie wist te behalen.

In groep B blijft het erg spannend. Anienke Kiekebeld won van Wouter Vorenkamp. In een lange spannende wedstrijd wist Jenna Kiekebeld te winnen van Twan Roffel, een prachtige prestatie. Jenna blijft het uitstekend doen in deze groep en zal vermoedelijk samen met haar zus Anienke en Wout Hilgersom (nog ongeslagen!) gaan uitmaken wie het hoogst zal eindigen in deze groep. Of zal Tess de Jong zich nog kunnen mengen in deze strijd, na een keurige winst op Roel Rozendal.

In groep A gaat Wouter Jager door met winnen, deze keer van Sophie van Vliet. Wouter is daarmee al verzekerd van de eerste plaats in deze groep en is dan ook straks een grote favoriet voor het kampioenschap als de finaleronden gespeeld gaan worden. Imre Bekkering behaalde zijn eerste winstpartij in deze groep tegen Mike van Denzel. Toch is Mike al verzekerd van de tweede plaats in deze groep, een verrassende en uitstekende prestatie van Mike. Mark van Dorssen wist van Fenne de Jong te winnen en dat was voor Mark ook zijn eerste winstpartij in deze groep.

Schaak-diploma's

Er waren ook weer enkele schaakdiploma's die uitgereikt konden worden en wel een Loper-diploma voor Tess de Jong en voor Imre Bekkering zelfs een Dame-diploma.

Volgende week krijgt Roel Rozendal zijn net verdiende Loper-diploma en is er een Dame-diploma voor Sophie van Vliet.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen