Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Diploma's 1919-1920

Chessity-diploma's 2019-2020
(stand 15 april)
Aantal
pion 7
paard 7
loper 3
toren 2
dame 3
koning 2
pion-2 3
paard-2 1
Totaal 28
   
Seizoen 2018 - 2019   70
Seizoen 2017 - 2018   99
Totaal over alle seizoenen 197

Contact

Spambeveiliging

De koplopers bleven ook op deze schaakavond maar winnen!

Interne competitie

Deze week werden er veel wedstrijden voor de interne competitie gespeeld. Het is nog een voorronde, maar hiermee wordt wel de indeling voor de finaleronde bepaald. In groep C speelden Lena Jager en Ilse Mollema remise. Er is nu niemand meer die nog nul punten heeft. In de andere partij wist Hugo van Vliet te winnen van Brianne Steevensz. Halverwege deze voorronde heeft Hugo nog een 100% score en volgt Brianne op de tweede plaats. 

In groep B speelden Tess de Jong en Twan Roffel remise, want op het eind van hun partij stonden er nog slechts twee koningen op het bord. In de strijd tussen de zussen Kiekebeld was het Anienke die van Jenna wist te winnen. Wout Hilgersom behield de eerste plaats met een 100% score door te winnen van Roel Rozendal. In deze groep kan het echter nog heel spannend worden.

In groep A speelden twee spelers tegen elkaar die vooraf in de top werden verwacht, maar de afgelopen weken wat steekjes lieten vallen. Mark van Dorssen en Imre Bekkering maakten er een wilde partij van, maar toen er nog slechts twee koningen over waren werd er tot remise besloten, een uitslag die beide niet echt veel verder omhoog helpt. De koploper Wouter Jager was vrij deze ronde, maar zag wel dat zijn naaste concurrent Mike van Denzel won van Sophie van Vliet en daarmee in de strijd voor de eerste plaats blijft.

Schaak-diploma's

Schaakdiploma's waren er deze week voor Anienke Kiekebeld die haar Loper-diploma behaalde en voor Sophie van Vliet die haar Toren-diploma behaalde.

Kerstschaak!

Volgende week is er de laatste schaakavond van 2018 en die sluiten we net zoals vorige jaren af met "Kerstschaken". Ook is het de laatste avond voor het inleveren van de huidige schaakpuzzels en worden op die avond de nieuwe schaakpuzzels uitgereikt.

Recente artikelen

Volop spanning in de competitie!

Enkele activiteiten

18/19 januari 2020

Zomerschaak!

Kerst-magazine 2019

Kerst-magazine 2019

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019