Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Deze schaakavond was het snel, sneller, snelst, ofwel Blitz!-schaken!

BLITZ!-schaken

De avond voor Sinterklaas was tevens de avond waarop er begonnen werd met de voorronde van het Blitz!-schaken. Bij Blitz!-schaken hebben de spelers slechts vijf minuten per persoon voor al hun zetten. Is je tijd op, dan heb je verloren. Het zijn bijna altijd heel spannende partijen hierdoor met vaak verrassende uitslagen. Na de eerste paar ronden zijn er dan ook nog slechts twee spelers die al hun partijen wisten te winnen. Allereerst is dat Imre Bekkering, maar daarnaast is dat ook heel verrassend Anienke Kiekbeld. Anienke ging vooral ook heel goed om met de beperkte tijd en wist hierdoor de nodige punten te scoren. Doordat niet iedereen evenveel partijen heeft gespeeld is de tussenstand wat rommelig, maar uiteindelijk zal over enkele weken blijken wie mogen gaan strijden om de titel "Blitz!-kampioen".

Interne competitie

Er werden ook nog twee inhaalpartijen gespeeld voor de interne competitie. Jenna Kiekebeld wist haar goede schaken van het afgelopen weekend in het GasTerra toernooi voort te zetten en won overtuigend van Roel Rozendal. In de tussenstand staat Jenna nu zelfs samen met Wout Hilgersom aan kop in groep B. In de andere partij was het Twan Roffel die Wouter Vorenkamp wist te verrassen en er met het volle punt vandoor ging.

Schaak-diploma's

Schaakdiploma's waren er deze week voor Mike van Denzel die zijn Toren-diploma in ontvangst mocht nemen en voor Sophie van Vliet en Twan Roffel die beide hun Loper-diploma uitgereikt kregen.

Programma

Volgende week is er nog een gewone schaakavond, maar op 18 december is het de laatste schaakavond van 2018 en die sluiten we net zoals vorige jaren af met "Kerstschaken". Ook worden op die avond de nieuwe schaakpuzzels uitgereikt en kan iedereen in de Kerstvakantie lekker schaak-puzzelen.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen