Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Vele spannende partijen en wederom enkele verrassende uitslagen!

Interne competitie

De interne competitie is in volle gang en iedereen doet zijn uiterste best om zo goed mogelijk voor de dag te komen, bij de een lukt dat wat beter dan bij de ander want ook deze week waren er weer verrassende uitslagen. In groep C liet Brianne Steevensz zien dat ze niet voor niets al haar Pion-diploma heeft, want ze won haar partij van Ilse Mollema. In de andere partij in deze groep won Hugo van Vliet ook zijn tweede partij, deze keer van Lena Jager. Hugo gaat hierdoor aan de leiding, maar Brianne volgt hem op de voet en ze moeten nog tegen elkaar schaken.

In groep B wist Wout Hilgersom ook zijn tweede partij te winnen, deze keer tegen Twan Roffel. Wouter Vorenkamp herstelde zich goed van zijn verliespartij van vorige week door deze week te winnen van Tess de Jong. In deze groep gaat Wout Hilgersom nu aan de leiding, maar er zijn nog vele kanshebbers.

In groep A leek Sophie van Vliet op weg om te winnen van haar vriendin Fenne de Jong, maar uiteindelijk won de vriendschap het van het schaken en werd er tot remise besloten. Imre Bekkering heeft een moeilijke start in deze groep en moest ook deze keer de winst aan zijn tegenstander laten en dat was deze keer Wouter Jager. Wouter Jager gaat hierdoor aan de leiding met een 100% score. Zijn naaste belager is, misschien wel een beetje verrassend, dus niet Imre Bekkering of Mark van Dorssen, maar Mike van Denzel. Mike won deze week zijn partij van Mark en heeft tot dusver dit seizoen slechts één partij verloren. Het begint erop te lijken dat Mike een vaste aanwinst voor groep A gaat worden.

Aparte vermelding verdient deze keer Roel Rozendal die, omdat hij geen tegenstander had, deze avond wedstrijdleider was en dat voortreffelijk deed.

Schaak-diploma's

Schaakdiploma's waren er deze week voor Mike van Denzel die zijn Loper-diploma in ontvangst mocht nemen, voor Wout Hilgersom die zijn Pion-diploma kreeg én voor Imre Bekkering die zijn Toren-diploma heeft behaald.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen