Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Onze eigen "Mighty Mike" blijft maar winnen en lijkt niet te stoppen!

Interne competitie

Deze avond werden de laatste wedstrijden gespeeld voor de eerste voorronde van de interne competitie. Tevens werden er ook al een paar partijen gespeeld voor de tweede rond. Er gebeurde dus weer genoeg om over te schrijven. Op verzoek van enkele schakers waren er weer enkele sets gekleurde stukken. Misschien heeft dit Sophie van Vliet wel geholpen in haar partij tegen Wouter Vorenkamp. Deze partij ging om de tweede plaats in groep B en Wouter moest winnen om tweede te worden, maar de prachtige paarse stukken van Sophie wisten de witte koning van Wouter keurig mat te zetten (zie foto). Tess de Jong komt na een wat moeizaam begin duidelijk op gang en wist in een keurig gespeelde partij van Twan Roffel te winnen.

In groep C wist Anienke Kiekebeld ook haar laatste partij te winnen, nog wel van haar jongere zus Jenna. Anienke promoveert daarmee naar groep B. Roel Rozendal won van Hugo van Vliet en werd daarmee tweede in deze groep.

Er werden in groep A ook al twee partijen gespeeld voor de tweede voorronde. Wouter Jager won van Mark van Dorssen in een partij met aan beide kanten foutjes. In de andere partij was het Mike van Denzel die van Fenne de Jong wist te winnen.

Volgende week gaat voor iedereen de tweede voorronde van de interne competitie van start en dan zullen ook alle nieuwkomers van de afgelopen weken volop gaan meedoen. Om de groepen een beetje gelijk te houden qua speelsterkte is de indeling nu als volgt:

Groep A: Imre, Wouter J., Mark, Mike, Fenne, Sophie

Groep B: Twan, Roel, Anienke, Tess, Wouter V., Jenna, Wout

Groep C: Brianne, Ilse, Hugo, Lena

Na afloop van deze tweede voorronde volgt nog de finaleronde voor de kampioenstitels in de diverse groepen.

"Mighty Mike"

De darter Michael van Gerwen heeft als bijnaam "Mighty Mike", maar het lijkt er nu op dat we ook bij de schaakclub onze eigen "Mighty Mike" hebben. Vorig seizoen werd hij nog vijfde in groep B, maar nu schaakt hij beter dan ooit. Ik heb het natuurlijk over Mike van Denzel. Mike is nog ongeslagen en wist al zijn partijen in de eerste voorronde te winnen. Maar na zijn promotie naar groep A heeft hij daar dus ook al zijn eerste partij gewonnen. Maar dat is nog niet alles want Mike behaalde afgelopen week eerst zijn Pion-diploma en vervolgens ook nog eens zijn Paard-diploma. Een fantastische prestatie van Mike!

Mini-schaak

Deze schaakavond introduceerde ik ook "Mini-schaak". Met "Mini-schaak" kunnen niet alleen pas beginnende schakers en schaaksters toch al spannende wedstrijdjes spelen, maar tevens zijn het erg leerzame oefeningen voor zowel beginnende als al wat gevorderde schakers en schaaksters. Na de partijen werd er dus volop "Mini-schaak" gespeeld, maar de eerste die dit mochten spelen waren de nieuwkomers Ilse Mollema en Brianne Steevensz. Zij mochten het spelen met roze en oranje schaakstukken. Het was heel spannend bij beide dames en het viel niet mee om te stoppen tegen het eind van de avond. Gelukkig is er volgende week weer een schaakavond.

Schaakpuzzels

Inmiddels zijn er ook al weer antwoorden ingeleverd van de schaakpuzzels en dat lijkt ook een erg spannende competitie te worden dit seizoen. Tot 20 november kunnen er nog antwoorden worden ingeleverd en dan wordt het nieuwe puzzelblad ook uitgedeeld. Net als vorig jaar kan ieder ook één keer weer de verdubbelaar inzetten als hij/zij denkt dat de antwoorden deze keer wel erg waren.

 

 

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen