Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Wat een drukte en wat leuk om al die nieuwe gezichten te zien!

Interne competitie

Na de herfstvakantie was het nu weer tijd voor een ronde van de interne competitie. Het is in alle groepen erg spannend en er werd dus ook in alle partijen hard gestreden om de winst. In groep A was Imre Bekkering te sterk voor Fenne de Jong. Imre is hiermee de enige schaker in groep A die nog zonder puntverlies is. In de andere partij in deze groep wist Mark van Dorssen te winnen van Wouter Jager (zie foto). Door deze uitslag staan na Imre alle andere schakers in deze groep op gelijke hoogte.

In groep B was de wedstrijd tussen Sophie van Vliet en Mike van Denzel het spannendste want beide waren nog zonder puntverlies en stonden bovenaan in deze groep. Het was Mike die wist te winnen en nu al drie partijen op rij met winst heeft afgesloten. Twan Roffel wist te winnen van Wouter Vorenkamp en nieuwkomer Wout Weijermans wist keurig te winnen van Tess de Jong.

In groep C is het Anienke Kiekebeld die maar blijft winnen en dat deed ze ook deze avond, want ze won van Lena Jager. Jenna Kiekebeld ging ook met een verdient punt naar huis want ze won keurig van Hugo van Vliet.

Een andere nieuw gezicht, Ilse Mollema, oefende alvast in een paar partijtjes tegen Roel en Lena en zal de wedstrijden in groep C nog spannender gaan maken.

Even terugkijken ...

De eerste twee maanden van het seizoen zitten erop en er waren twee dingen die echt opvielen. Allereerst kwamen er regelmatig nieuwe schakers/schaaksters kijken én natuurlijk ook meedoen. Maar niet te missen waren natuurlijk ook de vele schaakdiploma's die de schakers en schaaksters wisten te behalen. 

Het gaat dus goed ... erg goed zelfs met de schaakclub. Er is een leuke mix van beginnende en gevorderde schakers en schaaksters, maar ook een mix van schaaksport en schaakspel. Iedereen die nieuwsgierig is geworden is van harte welkom om gewoon eens een kijkje te komen nemen .... dinsdagavond, half zeven in het gebouw van CBS Rehoboth.

 

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen