Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

De interne competitie van het derde seizoen van de schaakclub is begonnen!

Competitie 2018-2019

Deze avond werd er gestart met het derde seizoen van de interne competitie. Na twee weekjes oefenen en vrij schaken was iedereen ook wel toe aan echte wedstrijden. Eerst worden er voorronden gespeeld waarbij de eerste en laatste van iedere groep respectievelijk promoveren en degraderen. In deze eerste voorronde kan iedereen dus laten zien hoeveel sterker hij/zij is geworden.

In groep A speelden Wouter Jager en Fenne de Jong (bijna) de langste partij van de avond. Het was uiteindelijk Wouter die wist te winnen, maar Fenne heeft laten zien zeker wel in deze groep thuis te horen. Ook in deze groep speelden Imre Bekkering en Mark van Dorssen tegen elkaar en dit werd een heel vreemde partij, waarbij Imre zijn Dame verloor maar uiteindelijk op tijd wist te winnen. 

In groep B maakte nieuwkomer Wouter Vorenkamp meteen duidelijk dat hij van plan is om zo snel mogelijk in de A groep te komen. Met keurig spel wist hij te winnen van Tess de Jong. Mike van Denzel en Twan Roffel speelden een spannende partij met wisselende kansen. Eerst was het Twan die duidelijk beter stond, maar Mike gaf niet op en wist uiteindelijk na een foutje van Twan het punt binnen te halen.

In groep C maakte Roel Rozendal meteen duidelijk dat hij op weg is naar groep B, want hij speelde een keurige partij tegen Jenna Kiekenbeld, die goed tegenstand bood maar niet kon voorkomen dat Roel haar Koning mat zette. Hugo van Vliet leek tegen Lena Jager voor een kleine verrassing te gaan zorgen door deze partij te gaan winnen, maar met een Dame en enkele pionnen meer zette hij de Koning van Lena per ongeluk pat. Daarmee was het remise, maar kan Hugo terugkijken op een erg goed gespeelde partij.

Anienke Kiekenbeld en Sophie van Vliet waren deze ronde vrij en speelden een oefenpartij tegen elkaar, waarbij ook het noteren van de schaakpartij werd geoefend. Het werd een gezellige maar ook erg spannende partij waarbij beide dames met volle aandacht speelden. Het was hun partij die deze avond op mij de meeste indruk maakte en ik weet zeker dat als ze met dezelfde instelling ook hun partijen in de competitie spelen ze beide bovenaan in hun groep zullen strijden om promotie.

Schaakdiploma's

Deze avond kon ik Tess de Jong haar verdiende Pion-diploma uitreiken en behaalde Roel Rozendal met een zelfde score als Tess, namelijk 34 van de 35 vragen goed, zijn Paard-diploma. Anienke Kiekebeld leverde helemaal een bijzondere prestatie want zij behaalde deze avond zowel haar Pion-diploma als haar Paard-diploma.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen