Paasschaken

Net als vorig jaar was er ook dit jaar op de dinsdagavond voor Pasen weer het Paasschaken. Wat er ging gebeuren wist eigenlijk nog niemand, maar er werd wel erg uitgekeken naar deze avond. 

Bij binnenkomst kon iedereen meteen al zien dat bijna alles anders was dan op andere schaakavonden. Zo stond er op een grote tafel voor iedereen al drinken en wat lekkers klaar én was absoluut niet te missen dat er heel andere schaakborden klaarstonden (zie foto). Het waren echte paas-schaakborden met op een aantal vakjes konijnenholletjes. Bovendien hadden alle schaakpionnen deze avond vrij gekregen en was hun plek ingenomen door chocolade-paaseitjes. 

Iedereen wilde al meteen beginnen maar toen bleek dat ook de spelregels deze avond nog eens héél anders waren. Deze avond was niet het matzetten van de koning het belangrijkste, maar was er een hoofdrol voor de paaseitjes en kwamen de konijnenholletjes soms erg goed van pas.

Uiteraard mochten ook dit jaar de gewonnen paaseitjes weer opgegeten of mee naar huis worden genomen en werd er ook volop geruild. Op het eind van de avond kregen degene die de meeste punten hadden verzameld ook nog een chocolade paashaas mee naar huis en kon er door iedereen denk ik teruggekeken worden op een zeer geslaagde en gezellige Paasschaak-avond. 

Volgende week

Volgende week is er weer een spannende ronde voor het kampioenschap. Met nog twee maanden te gaan komt het eind van de diverse competitites in zicht en neem de spanning toe. Volgende week is ook de laatste avond waarop puzzelblad 14 ingeleverd kan worden. Daarna zijn er nog slechts twee puzzelbladen die gaan bepalen wie de Schaakpuzzelkampioen van dit seizoen wordt.

Koningsmatch

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de Koningsmatch van 25 april. Alle informatie hierover is te lezen op: http://www.schaakmaarraak.nl/koningsmatch-2018. Alle jeugdschakers en -schaaksters zijn van harte welkom om mee te doen, dus ook broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes ....... maar, vol=vol!

 

 

chessqueens