Inhaalwedstrijden

Doordat twee schaaksters plotseling niet konden komen moest er even creatief een andere invulling voor deze schaakavond worden gemaakt. Dit resulteerde in het spelen van een tweetal inhaalwedstrijden in de diverse competities. Zo wist Geke van der Til in een spannende Blitz! partij op tijd te winnen van Mark van Dorssen. Het is echter wel duidelijk dat Mark ondertussen een geduchte tegenstander is voor de schakers en schaaksters van de A-groep.

De tweede inhaalwedstrijd was er een uit de gewone competitie en daarin speelden Sophie Bekkering en Geke van der Til tegen elkaar. Dit was een partij met uiteindelijk als verdiende winnares Sophie, maar hiervoor waren er een aantal bizarre momenten geweest. Zo maakte Geke op een bepaald moment een fout waardoor Sophie met haar loper de dame van Geke kon slaan, maar in plaats van dit te doen speelde ze een compleet andere zet. In een uiteindelijk al vrijwel verloren stelling, maar waar nog wel tegenstand mogelijk was zag Geke mat in één zet over het hoofd en daardoor won Sophie met een keurig mat de partij.

Sophie Bekkering in groep A en Mark van Dorssen in groep B zijn nu nog de enige schakers die nog zonder puntverlies zijn in deze finaleronde. Het zal erg moeilijk worden voor de overige schakers en schaaksters om dit tweetal van de kampioentitels af te houden.

Chess4Fun

Er was voor de overige schakers en schaaksters volop gelegenheid om gewoon lekker te genieten van een leuke variant van het schaakspel, namelijk Chess4Fun. Hierbij schaak je met vier spelers op één groot schaakbord en hebben de stukken vier vrolijke kleuren (zie foto). Het leuke van dit spel is niet alleen dat je het met vier spelers kunt spelen, maar ook dat je bijvoorbeeld kunt samenwerken en als tweetal tegen een ander tweetal schaakt. Het is op het grote bord soms ook verrassend hoe stukken elkaar van ver kunnen slaan. Het is dan ook extra goed opletten.

Puzzelcompetitie

Voor de puzzelcompetitie is puzzelblad 14 uitgedeeld. Daarmee komt het eind van dit seizoen ook al in zicht want puzzelblad 16 is de laatste van dit seizoen. Deze puzzelcompetitie is echt veel spannender dan vorig jaar en er zijn dan ook nog maar liefst 6 schakers die kans maken op de titel "Schaakpuzzelkampioen 2018". Met 76 punten staat Geke van der Til bovenaan, maar Imre Bekkering volgt haar op de voet met 75 punten. Slechts één punt daarachter volgen Fenne en Tess de jong met beide 74 punten. Slechts één punt achter dit tweetal volgt Wouter Jager met 73 punten. Op een schijnbaar iets grotere achterstand volgt de huidige puzzelkampioene, Sophie Bekkering, met 68 punten, máár zij kan als enige in de komende twee puzzelrondes nog haar verdubbelaar inzetten. Het ziet er dan ook naar uit dat dit jaar de puzzelcompetitie beslist zal worden met het allerlaatste puzzelblad van dit seizoen, puzzelblad 16. Net als vorig jaar zijn er bij het laatste puzzelblad dubbele punten te verdienen, dus er is dan nog van alles mogelijk.

Volgende week!

Volgende week spelen we het vervolg van de finaleronde van het snelschaken en de week erna is het .... Paasschaken!

 

chessqueens