Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Het was een erg drukke, hectische maar ook gezellige en spannende avond.

Het kon dus toch nog drukker!

Vorige week schreef ik al dat het zo gezellig druk was met  weer twee nieuwe schakers. Deze week was er weer een nieuw gezicht namelijk Anienke Kiekebeld. In krap een maand is de schaakclub daarmee bijna een derde groter geworden in aantal leden. Met het nodige kunst- en vliegwerk heb ik de competitie echter zo weten te organiseren dat ook de nieuwkomers, ook al naderen we al het einde van het schaakseizoen, nog een echte spannende competitie kunnen spelen.

Maar er was meer te doen deze avond. Zo werd er het tweede deel van de Blitz!-competitie gespeeld en daar leek plotseling iedereen van iedereen te kunnen winnen en waren er dus veel verrassende uitslagen. Er werd in twee groepen van ongeveer gelijke sterkte gespeeld en de bovenste twee zouden doorgaan naar de halve finale. In de eerste groep speelden Sophie Bekkering, Dorien Dijksterhuis, Wouter Jager, Tess de Jong en Kirsten Dijksterhuis. Hier gaan Sophie en Dorien door naar de halve finale en werd Tess heel knap derde, nog voor Wouter en voor Kirsten. In de tweede groep waren er heel veel verrassingen maar was het Imre Bekkering die al zijn partijen won en dus zeker door gaat naar de halve finale. De tweede plaats in deze groep is nog niet bekend want die moet komen uit de nog te spelen wedstrijden van Fenne de Jong en Geke van der Til. Geke kan nog gelijk komen met Fenne. Mocht dat gebeuren dan moeten ze een beslissingspartij spelen om te bepalen wie tweede wordt! Achter dit drietal streden Mark van Dorssen, Sophie van Vliet en Mike van Denzel (die verrassend won van zowel Sophie als Geke) om de overige plaatsen.

In de competitie van de nieuwkomers deed Hugo van Vliet erg zijn best, maar moet hij nog even geduld hebben voor zijn eerste winstpartij.  Anienke Kiekebeld en Roel Rozendal wisten zowel te winnen als te verliezen. Aan de leiding in deze groep gaan voorlopig Lena Jager en Twan Roffel want zij hebben nog geen partij verloren en speelden remise tegen elkaar.

Volgende week

Volgende week is er de volgende ronde voor de interne competitie. De slotavond van dit schaakseizoen is op dinsdag 12 juni, dus er zijn nog minder dan twee maanden te gaan en daar zit ook nog een meivakantie tussen. In vrijwel alle competities en groepen is het nog erg spannend en gaan de beslissingen de komende weken vallen.

Koningsmatch

Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij in de Koningsmatch van 25 april. Ken je nog iemand die mee wil doen, dan snel aanmelden want vol=vol!

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen