Ongeslagen!

In de finaleronde van de interne comeptitie zijn er nog slechts twee schakers die ongeslagen zijn. In groep A is het Sophie Bekkering, de huidige kampioen, die Imre Bekkering wist te verslaan en daarmee revange nam voor een nederlaag eerder dit seizoen bij het snelschaken. Imre blijft het echter uitstekend doen in deze groep, want als nieuwkomer in de A-groep staat hij nog steeds op een keurige 50% score. In de andere partij in deze groep versloeg Dorien Dijksterhuis schijnbaar eenvoudig Geke van der Til, waardoor Dorien voorlopig op de tweede plaats staat.

In groep B ziet het er steeds meer naar uit dat Mark van Dorssen de kampioenstitel in deze groep niet meer kan ontlopen. Hij heeft, na zijn winstpartij gisteren op Fenne de Jong, nog steeds een 100% score en al een voorsprong van anderhalf punt en een partij minder gespeeld op de nummer twee. Met nog vier partijen te spelen lijkt dat haast niet meer fout te kunnen gaan voor Mark, al is natuurlijk nog niets zeker. Tess de Jong wist in een goed gespeelde partij van  Kirsten Dijksterhuis te winnen. Winnen was ook wat Sophie van Vliet aan het doen was in haar partij tegen Mike van Denzel, met een overmacht aan stukken leek de winst haar niet meer te kunnen ontlopen, maar door een vervelend foutje zette ze per ongeluk de koning van Mike pat en daarmee was het remise. Ondanks dit alles staat Sophie nu wel op de tweede plaats achter Mark.

Doorgeefschaak

Na afloop van de partijen werd er deze avond nog volop doorgeefschaak gespeeld. Dit blijft bij de schakers en schaaksters toch wel een van de favoriete spelletjes om met elkaar te spelen. Er werd veel gelachen, zowel als het goed ging, maar ook als het wat minder ging. Voor mij is het dan genieten als ik zie hoeveel plezier er samen beleefd kan worden aan het schaakspel. 

Puzzelcompetitie

In de puzzelcompetitie is er nog niet heel veel verandering in de stand te zien en blijft Geke van der Til voorlopig bovenaan staan, maar met slechts één puntje voorsprong op Imre Bekkering en slechts twee puntjes op Tess en Fenne de Jong. Er zijn hier nog drie ronden te gaan en de punten van de laatste ronde tellen dubbel, hier is dus echt nog van alles mogelijk.

Volgende week!

Volgende week spelen we voor de laatste keer deze maand wedstrijden voor de interne competitie, want de week erna is het snelschaken en de laatste dinsdag van deze maand is het .... Paasschaken!

 

chessqueens