Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Gezellige drukte op school tijdens de schaakavond deze week.

Gezellige drukte

Het was een gezellige drukte tijdens deze schaakavond. Niet alleen waren er tien minuten gesprekken op school, maar er waren ook maar liefst vier jonge schakers en schaaksters die vandaag eens mee kwamen doen. Als je dan ook nog bedenkt dat er snelschaken op het programma stond dan waren alle ingrediënten er voor een gezellige drukke schaakavond!

Twee van de nieuwkomers waren Twan Roffel en Roel Rozendal en het was echt genieten om deze twee jonge jongens samen te zien schaken. Twan was degene met iets meer ervaring en won dan ook de eerste twee partijtjes die ze speelden. Maar wat op mij de meeste indruk maakte was dat Roel hier helemaal niet mee leek te zitten en maar een ding wilde, namelijk nog meer schaken. Beide lieten ze zich geen moment afleiden door wat er om hun heen gebeurde. soms werd er even op- of omgekeken, maar beide hebben ze de tafel waaraan ze zaten de hele avond niet verlaten, iets wat ik hier nog niet eerder had gezien. Terwijl hun ouders kwamen om ze weer op te halen op het eind van de avond speelden Twan en Roel toch nog even hun partijtje dobbelschaak af alvorens met rode wangen en een glimlach beide naar huis te gaan.

Ondertussen werden er ook nog spannende snelschaakwedstrijden gespeeld. In groep C hielden Mike van Denzel en Kirsten Dijksterhuis elkaar in evenwicht en wonnen ze beide een partij. In de strijd tussen de twee zussen Fenne en Tess de Jong was het Fenne die de eerste partij won, maar wist Tess knap remise te maken in de tweede partij. Zowel Fenne als Tess zijn dit seizoen echt veel beter gaan schaken en Fenne zal goed op moeten letten want Tess maakt het haar steeds lastiger.

In groep B maakte Wouter Jager met twee overwinningen op Sophie van Vliet duidelijk dat hij graag kampioen wil worden in deze groep. In deze groep zijn de verschillen echter gering want ook Dorien Dijksterhuis en Mark van Dorssen maken nog volop kans op het kampioenschap in deze groep. Dorien en Mark hielden elkaar in evenwicht en wonnen beide een partij in hun onderlinge wedstrijd. Dit laat vooral ook zien dat Mark heel veel sterker is geworden dit seizoen, want Dorien is toch een van de betere snelschaaksters.

In groep A was het Geke van der Til die tevreden toekeek bij de wedstrijden tussen broer en zus Imre en Sophie Bekkering. In de eerste partij won Imre verrassend omdat één zet voordat Sophie mat kon geven haar tijd op was. Daarna wist ze dit in de tweede partij recht te zetten en te winnen. Maar door deze uitslagen is in deze groep met slechts drie spelers (door het wegvallen van Bas) Geke van der Til al zeker van een tweede plaats en hoeft ze in de laatste ronde tegen Sophie Bekkering slechts één punt te scoren in hun twee partijen om de nieuwe snelschaakkampioen te worden. Deze laatste ronde staat echter pas voor 15 mei op het programma.

Chess4Fun, gekleurde stukken en dobbelschaak

Verder werd er deze avond genoten van het schaken met roze en paarse schaakstukken, Chess4Fun (schaken voor vier personen) en dobbelschaak. Het was deze combinatie tussen wedstrijdschaken en de diverse schaakvarianten die het voor iedereen een leuke schaakavond maakten.

Volgende week ... Paasschaken!

Volgende week is het dan eindelijk zover, Paasschaken! We praten er al weken over maar wat er nu precies gaat gebeuren weet nog niemand, maar een ding is zeker .... dit wil je niet missen.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen