Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Er waren weer erg veel (soms verrassende) gebeurtenissen deze schaakavond!

Finaleronde

Er gebeurde een hoop deze avond, allereerst werd er natuurlijk nog even teruggekeken naar het schoolschaakkampioenschap van CBS Rehoboth, want vier schakers (Bas, Imre, Wouter en Mark) uit het winnende team zijn ook lid van de schaakclub. Daarnaast was er ook nog het minder vrolijke nieuws dat Bas Slopsema, omdat hij gaat verhuizen, helaas dit seizoen bij de schaakclub niet zal afmaken. Door zijn vertrek vervallen ook zijn al gespeelde partijen in de finalegroep en veranderde dus ook de tussenstand, die is nu zo mogelijk nog spannender.

Imre Bekkering behaalde deze avond een knappe winst op Wouter Jager. Deze twee schakers ontlopen elkaar niet zoveel en hun partijen zijn bijna altijd erg spannend. Bas Slopsema speelde zijn laatste competitiewedstrijd en won op een wel heel bijzondere manier van Dorien Dijksterhuis. In een stelling waar al de nodige stukken van het bord waren gaf Bas schaak met een toren om er pas een tiental seconden later achter te komen dat hij min of meer per ongeluk mat had gegeven.

In de B-groep lijkt Mark van Dorssen niet te stoppen en won hij deze ronde van Tess de Jong, die wel steeds beter gaat schaken maar waarvoor Mark nu nog een maatje te groot was. Had eerder Kirsten Dijksterhuis van Mike van Denzel weten te winnen, deze keer was het andersom en ging Mike er met de winst vandoor. Nu dus Mike dus ook die vervelende nul kwijt en heeft in deze finaleronde zijn eerste partij gewonnen.

De meest bijzondere partij deze avond was die tussen de vriendinnen Fenne de Jong en Sophie van Vliet. Eerst was het Fenne die duidelijk beter kwam te staan. Ze stond materiaal voor en ook stonden haar stukken beter. Enige tijd later was het echter Sophie die helemaal gewonnen stond en zelfs in één zet mat kon geven. Mijn verbazing was dan ook groot toen even later het bericht kwam dat het remise was geworden. Sophie had het mat in één zet niet gezien en vervolgens waren alle stukken afgeruild en bleven er alleen koningen met ieder een paard over ... een heel bijzondere partij!

Puzzelcompetitie

In de schaakpuzzelcompetitie gaat Geke van der Til aan de leiding, maar slechts één punt achter haar volgen maar liefst vier schakers namelijk Imre, Wouter, Fenne en Tess. Tevens moet ook de huidige schaakpuzzel-kampioene Sophie Bekkering niet worden vergeten want die volgt op slechts een paar punten en mag haar verdubbelaar nog inzetten.

Volgende week!

Volgende week is de voorronde van het Blitz!-schaken, waarbij iedere speler slechts 5 minuten bedenktijd heeft voor de gehele partij! Dat belooft niet alleen spannend te worden, maar is ook bijna een garantie voor verrassende uitslagen.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen