Groep A

In groep A begint het een erg onoverzichtelijke stand te worden door de vele afmeldingen van de laatste paar weken. Deze week was er in deze groep dan ook maar één partij, namelijk die tussen Geke van der Til en Bas Slopsema. Lange tijd leek het erop dat de partij in evenwicht bleef en een remise de meest waarschijnlijke uitslag zou worden, maar het liep heel anders. Doordat Geke een toren aanraakte moest ze deze ook spelen, maar dat was net op het moment dat haar dame ook aangevallen stond. Deze ongelukkige vergissing zorgde er dus voor dat Geke haar dame verloor. Ze probeerde nog heel dapper door te spelen en wist zelfs nog de dame terug te winnen, maar dit ging ten koste van een toren. Met een toren meer wist Bas uiteindelijk mat te zetten en het punt binnen te halen.

Hopelijk kunnen er de komende weken enkele partijen in deze groep worden ingehaald zodat de stand weer wat duidelijker wordt. Op dit moment is Sophie Bekkering de enige in deze groep zonder puntverlies, maar ze heeft dan ook pas één partij gespeeld.

Groep B

De finale in groep B loopt tot dusver geheel anders dan in groep A. In groep B zijn de schakers/schaaksters keurig iedere week aanwezig en zijn er al veel spannende partijen geschaakt. Op de foto bij dit artikel zijn de vier dames uit deze groep te zien. Fenne de Jong nam het op tegen Kirsten Dijksterhuis en hier was het de meer ervaren Fenne die heel netjes mat wist te zetten. De partij tussen Tess de Jong en Sophie van Vliet was een partij van twee schaaksters die beide steeds beter worden en altijd voor verrassingen kunnen zorgen. Deze avond was het echter Sophie die er met de winst van doorging en daardoor samen met Fenne op een voorlopige tweede plaats staat.

De voorlopige nummer één is Mark van Dorssen die wederom wist te winnen en daarmee zijn 100% score wist vast te houden. Een knappe prestatie om in deze finaleronde al vier partijen op rij te winnen. In zijn partij tegen Mike van Denzel, stond Mark al vrij snel gewonnen, maar leek Mike nog even sterk terug te komen toen Mark een paar onnauwkeurige zetten speelde. Maar Mark liet het niet zover komen dat de winst in gevaar kwam en behaalde daarmee dus zijn vierde winstpartij op rij.

Volgende week!

Volgende week beloofd een spannende avond te worden want dan wordt de eerste van drie finaleronden gespeeld in de snelschaakcompetitie. Dit zal in drie groepen gebeuren. Kan in groep A Imre Bekkering wederom de huidige (snelschaak)kampioene Sophie Bekkering voorblijven ..... en kan Mark van Dorssen in groep B ook ongeslagen blijven tegen Dorien Dijksterhuis ...... weet Tess de Jong het haar oudere zus Fenne lastig te maken in groep C? De eerste antwoorden komen volgende week op het schaakbord!

Tevens is volgende week de uiterste inleverdatum van het huidige schaakpuzzelblad en zal er ook in die competitie weer het nodige in de stand veranderen.

 

chessqueens