Mark is nog niet te stoppen!

In groep A was er deze week door enkele afmeldingen slechts één wedstrijd en wel die tussen Dorien Dijksterhuis en Imre Bekkering. Het vele oefenen dat Imre de laatste tijd heeft gedaan op Chessity heeft duidelijk geholpen, want hij schaakt duidelijk beter. Imre is dan ook zeker een aanwinst in de A-groep. In zijn partij tegen Dorien ging hij dan ook voortvarend van start en wist de Koning van Dorien in het nauw te drijven. Even leek het zelfs totaal gewonnen en wilde Dorien ook al opgeven totdat ze nog één zet zag en nog even kon doorspelen. Het leek wel of Imre hierdoor even van slag was, want er volgden een paar mindere zetten en Dorien greep haar kans en won alsnog de partij. Maar Imre zal voor iedereen in de A-groep een niet te onderschatten tegenstander zijn en alleen maar sterker gaan schaken. Dorien kwam door deze winstpartij weer keurig terug op een score van 50%.

In groep B begonnen Mark van Dorssen en Tess de Jong deze ronde met een 100% score. Tess schaakte echter tegen haar oudere zus Fenne en die gaf deze avond geen kadootjes weg en wist de partij te winnen. Mark kon zijn 100% score wel vasthouden door zijn partij tegen Kirsten Dijksterhuis te winnen. Mark is hiermee voorlopig de favoriet voor het kampioenschap in groep B, maar er is nog een lange weg te gaan. In de partij tussen Sophie van Vliet en Mike van Denzel was het Sophie die met een keurig mat de winst wist binnen te halen. Sophie, Fenne en Tess zijn degene die het Mark nog lastig kunnen maken en vast ook iedere kans hiertoe zullen grijpen.

TataSteel-toernooi in Groningen!

Op woensdag 24 januari spelen de top-grotmeesters die deelnemen aan het 80ste TataSteel-schaaktoernooi in de stad Groningen. Vanaf 2 uur is iedereen welkom om te komen kijken en zijn er ook enkele andere (schaak-)activiteiten. De lokatie is het universiteitsgebouw (Broerstraat 5). Meer informatie is te vinden op https://www.tatasteelchess.com/visit/on-tour/groningen.

Dit is een unieke kans om zowel de wereldkampioen Magnus Carlsen, als de beste vrouwelijke schaaksters Hou Yifan, de beste Nederlandse schaker Anish Giri en de vorige wereldkampioen Vishy Anand en nog vele andere top-grootmeesters te zien.

Op deze middag zal ik voor Chessity demonstraties verzorgen.

TataSteel-toernooi Chess weekend in Wijk-aan-Zee!

Op 20 en 21 januari is het "chess-weekend" bij het TataSteel toernooi. Naast het toernooi met de grootmeesters en honderden andere schakers zijn er dan vele andere activiteiten voor schakers en niet-schakers, waarbij er ook veel aandacht is voor met name de jeugd.

Dit gehele weekend zal ik samen met anderen schaakactiviteiten en demonstraties verzorgen voor Chessity, maar zo is er ook karate, technisch knutselen, schminken, jongleren, bunker wandeling, demonstraites van de KNMR, Chess for Dummmies, HipHop en nog veel meer. Natuurlijk kun je dit altijd combineren met een bezoekje aan het prachtige strand en een wandeling langs de zee.

Het volledige programma is te lezen op https://www.tatasteelchess.com/festival.

Wie weet zie ik jullie dus nog dit komend weekend of bij TataSteel in Groningen!

chessqueens