Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Deze week was er een heel spannende laatste voorronde van het snelschaken.

Snelschaken

Na een weekje vrijaf in verband met Sinterklaas was het deze week een schaakavond vol met verrassingen en spanning. Deze avond werd de laatste voorronde gespeeld van het snelschaken en het is dit seizoen nog niet zo spannend geweest. Bij snelschaken gaat het er niet alleen om dat je goede zetten en slimme plannetjes bedenkt, maar is het goed omgaan met je beperkte bedenktijd minstens net zo belangrijk. Dit kan soms leiden tot erg verrassende uitslagen.

Met voor iedere schaker/schaakster dus slechts zeven minuten voor een hele schaakpartij werd er begonnen in drie groepen. In groep A was er meteen een enorme verrassing want daar wist Imre Bekkering te winnen van de huidige snelschaakkampioen, Sophie Bekkering. Sophie was hier aanvankelijk duidelijk de betere, maar toen haar tijd steeds krapper werd, slopen er een paar foutjes in en uiteindelijk verloor ze deze partij dan ook door de klok. Bas Slopsema wist ondertussen van Dorien Dijksterhuis te winnen, terwijl Dorien binnen de club juist bekend staat als degene die het liefst lekker snel-schaakt.

In groep B was de verrassing zo mogelijk nog groter want daar wist Fenne de Jong van Geke van der Til te winnen, al was het ook hier de beperkte bedenktijd die een belangrijke rol speelde bij de uitslag. Datzelfde overkwam Wouter Jager die in betere stelling verloor van Mark van Dorssen.

In groep C wonnen ondertussen Sophie van Vliet en Tess de Jong hun partijen van Kirsten Dijksterhuis en Mike van Denzel, maar daar moesten ze wel hard voor werken.

Het was het hele seizoen ook nog niet zo stil geweest als tijdens deze eerste ronde.

Vervolgens won in groep A Sophie van Bas en speelden Imre en Dorien remise. Hierdoor ging de nieuwkomer in groep A, Imre, aan de leiding. In groep B speelde Fenne net even iets té snel en verloor van Mark, terwijl Geke van Wouter wist te winnen. Hier ging Mark dus aan de leiding. In groep C won Sophie ook haar tweede partij, deze keer van Tess en Mike scoorde zijn eerste snelschaak-winst door te winnen van Kirsten.

Na twee ronden waren er dus nog slechts twee schakers die zonder verliespunten waren en dat waren Sophie van Vliet en Mark van Dorssen.

In de derde en laatste ronde van deze avond kon echt nog van alles gebeuren. In groep A won Sophie van Dorien, maar dat was voor Sophie niet voldoende voor de winst deze avond want Imre wist ook van Bas te winnen. Imre won daarmee in groep A en zal straks in de finaleronde dus ook in groep A meestrijden om het snleschaak-kampioenschap.

In groep B wist Wouter van Fenne te winnen en versloeg Geke in een spannende partij Mark. Daardoor eindigden Geke en Mark samen op de eerste plaats. In groep C wist Sophie ook haar derde partij, tegen Mike, te winnen, terwijl Tess van Kirsten won. Daarmee werd Sophie de winnaar van groep C en de enige schaakster die deze avond al haar partijen wist te winnen.

De finale van het snelschaken zal plaatsvinden op twee avonden in 2018 en dan zal blijken wie de nieuwe snelschaak-kampioen van Niekerk/Oldekerk zal worden!

 

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen