Verrassend, of toch niet?!

Op de eerste schaakavond van 2018 werd de derde ronde van de Finale voor het kampioenschap gespeeld. Het werd deze avond nog eens extra duidelijk dat het in beide groepen een heel spannende strijd om het kampioenschap gaat worden, want het lijkt er op dat iedereen van iedereen kan winnen. Zo zijn er na slechts drie ronden van de in totaal tien te spelen ronden nog slechts drie schakers zonder verliespunten. In groep A is dit Sophie Bekkering en in groep B zijn dit Mark van Dorssen én (verrassend, of toch niet?!) Tess de Jong.

Op deze schaakavond speelde Tess tegen Mike van Denzel en wist ze heel rustig iedere keer goed gebruik te maken van een mindere zet van Mike. Een compliment voor Mike is ook op zijn plaats want hij maakte wel heel goed gebruik van de beschikbare bedenktijd. Tess heeft net als haar zus Fenne veel geoefend op Chessity en dat lijkt zeker te helpen. Daarnaast is het heel knap hoe rustig Tess goed blijft kijken en nadenken ook als er wat meer lawaai is, ze laat zich dan niet afleiden. 

Fenne speelde tegen Mark en dat liep deze keer minder goed af toen ze mat over het hoofd zag. De beste tip voor Fenne (maar ook voor de meeste anderen) is om langzamer te schaken. Sophie van Vliet behaalde een keurige overwinning op Kirsten Dijksterhuis.

In groep A is het zo mogelijk nog spannender. Sophie Bekkering, de huidige kampioene, speelde haar eerste partij in deze finaleronde en wist te winnen van Dorien Dijksterhuis. Alle andere in deze groep hebben al partijen gewonnen en verloren en het ziet er dus naar uit dat het een ontzettend spannende strijd om het kampioenschap gaat worden dit seizoen. 

Geke van der Til speelde een goede partij tegen Wouter Jager, maar ze maakte een foutje en verloor een stuk en daarmee ook de partij. Imre Bekkering had ontzettende veel geoefend met Chessity, maar zag dat niet beloond worden met een overwinning in zijn partij tegen Bas Slopsema. Bas wist deze partij te winnen en doet daardoor ook weer volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Ook al zijn er pas drie ronden gespeeld, toch is een compliment op zijn plaats voor de nieuwkomers in groep A, Wouter Jager en Imre Bekkering. Ze doen het fantastisch in deze sterke groep en spelen volop mee voor het kampioenschap.

Schaakpuzzels

In de strijd om het schaakpuzzelkampioenschap staan na drie ronden de zussen Tess en Fenne de Jong bovenaan, maar zij hebben hun verdubbelaar al ingezet. Zij worden gevolgd door Imre Bekkering en Wouter Jager die beide ook hun verdubbelaar al hebben gebruikt en daarna volgt Sophie Bekkering en de overige schakers en schaaksters.

Met nog vijf ronden te gaan is hier ook nog van alles mogelijk en zal er nog heel veel veranderen in de stand.

 

chessqueens