Kerstschaken

Net als in het eerste seizoen van de schaakclub "Schaak maar raak!", was er ook dit jaar weer "Kerstschaken" op de laatste schaakavond van het jaar. Deze avond geen competitiewedstrijden of andere schaakpartijen waarbij de uitslag belangrijk is, maar alleen maar samen plezier hebben van leuke schaakvarianten. Het kan echter ook zo zijn dat een aantal van de schakers en schaaksters aangeven dat dit de avond is met lekker drinken en heel veel Kerstkoekjes.

De combinatie van Kerstmuziek, twee Kerst-schaakpuzzels, lekkere Kerstkoekjes, drinken en grappige schaakvarianten werkte echter uitstekend. Het was een heel gezellige laatste schaakavond van 2017. Wat betreft het schaken werd begonnen met Moerasschaak en daarna volgde schaken met extra sterke pionnen en tot slot het schaken met op hol geslagen paarden.

Terugkijkend op 2017 kan ik niet anders dan heel tevreden zijn over hoe het is gelopen met de schaakclub. Natuurlijk blijven er wel wat wensen en heb ik ook nog wel wat plannen, maar daar hebben we dan ook hopelijk alle tijd voor in 2018. Volgend jaar zullen we in ieder geval gaan ontdekken wie de kampioenen van dit tweede seizoen gaan worden. Ik denk dat het nog spannender zal worden dan in het eerste seizoen, want de verschillen tussen de schakers en schaaksters in speelsterkte zijn veel kleiner geworden.

Ik wens iedereen die op enige manier ook maar betrokken is bij de schaakclub, de schakers en schaaksters, ouders, andere familieleden, vrienden en iedereen die via Facebook of de website de schaakclub volgt héél fijne feestdagen toe. 

chessqueens