Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Sophie van Vliet haalt haar Pion-diploma met de fantastische score 35 uit 35!

Schaakexamen & vrij schaken

Het belangrijkste nieuws van deze week bij schaakclub "Schaak maar raak!" is dat Sophie van Vliet haar schaakexamen heeft gemaakt. Dat ze er echt helemaal klaar voor was bleek al snel want zelfs tijdens het examen was ze af en toe nog rustig aan het vertellen waarom een bepaalde zet de juiste was. Van zenuwen, als die er al waren, was dus helemaal niets te merken. In een vlot tempo werden de 35 vragen door haar beantwoord en was daarna direct op het scherm het resultaat te zien ... een fantastische score van 35 vragen, alles dus!

Sophie van Vliet is daarmee de twaalfde schaker/schaakster van de schaakclub die haar schaakdiploma heeft behaald. Proficiat Sophie, een fantastische prestatie!

Schaakvarianten

Deze avond werden er verder geen competitiewedstrijden gespeeld. Wel werd de nieuwe indeling voor de volgende voorronde bekend gemaakt. Door een kleine wijziging in de opzet, wordt er gespeeld in drie groepen. Na deze voorronde zal de finaleronde om het kampioenschap van start gaan.

Ook zonder competitiewedstrijden was er echter voldoende om van te genieten want er waren weer wat nieuwe schaakvarianten die werden geprobeerd.

Chessity

Maar ook kregen de schakers en schaaksters van de schaakclub alvast een kijkje in iets wat eigenlijk nog geheim is en pas aanstaande zondag getoond zal worden, namelijk de nieuwe onderdelen van Chessity. Hier zit een nogal bijzondere nieuwe mogelijkheid bij die voor zover ik weet uniek is. Natuurlijk zou ik er graag meer over vertellen, maar ..... het is nog geheim!

Schaakpuzzels

Er werden deze week weer de nodige antwoorden ingeleverd voor de schaakpuzzelcompetitie en volgende week is de laatste kans om de antwoorden van puzzelblad 10 in te leveren. Volgende week zal dan ook puzzelblad 11 worden uitgedeeld.

Website

Op de geheel vernieuwde website van "Schaak maar raak!" Academy ( http://www.schaakmaarraak.nl ) is alles over de schaakclub te lezen en te volgen. Bovendien is er op de website veel te vinden om te oefenen, te leren, te kijken, te lezen en (na) te spelen. Neem dus ook eens een kijkje op schaakmaarraak.nl. Daarnaast is er natuurlijk ook nog deze eigen Facebook-pagina.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen