Competitie

De finaleronde is begonnen en dat wil zeggen dat alle partijen die vanaf nu worden gespeeld gaan bepalen wie dit jaar kampioen gaat worden. Zowel in de A-groep als in de B-groep zijn de verschillen in speelsterkte veelal niet zo groot en dat maakt iedere wedstrijd weer spannend en is ook iedere uitslag mogelijk.

In de B-groep wist Mark van Dorssen keurig te winnen van Sophie van Vliet. Mark kon wel eens een van de kampioenskandidaten zijn in deze groep als hij zo blijft schaken als in deze partij. Maar dan heeft hij natuurlijk nog wel concurrentie van met name Fenne en Tess de Jong. Fenne wist schijnbaar moeiteloos van Mike van Denzel te winnen, terwijl Tess, door goed op te blijven letten en zich niet af te laten leiden, van Kirsten Dijksterhuis wist te winnen.

In de A-groep was het Wouter Jager die vorige week van Bas Slopsema wist te winnen en dus vol zelfvertrouwen aan zijn partij tegen Dorien Dijksterhuis begon. Dorien had vorige week van Geke van der Til verloren, maar was niet van plan deze week opnieuw te verliezen. Dorien slaagde in haar opzet, want ze won uiteindelijk van Wouter. Geke kon haar winst van vorige week deze week niet herhalen, want deze week was Imre Bekkering te sterk. 

De finaleronde gaat natuurlijk nog wel even duren, want iedereen speelt daarin twee keer tegen elkaar, maar dat het spannend gaat worden lijkt wel zeker! 

Schaakpuzzels

De schaakpuzzelcompetitie wordt ook nog spannender dan vorig jaar. Dit komt natuurlijk ook omdat iedere schaker/schaaksters één keer een verdubbelaar in kan zetten. Tess en Fenne de Jong en Wouter Jager hebben inmiddels hun verdubbelaar ingezet en dat is dus ook mede de reden dat ze zo hoog in de ranglijst staan. Na twee ronden van de acht ziet de stand bovenaan er als volgt uit: 1. Tess en Fenne de Jong met 42 punten, 2. Wouter Jager met 36 punten en 3. Sophie Bekkering met 29 punten.

 

chessqueens