Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Vandaag werd de eerste ronde van de snelschaakcompetitie gespeeld.

Eerste ronde snelschaken

Het snelschaken blijft altijd iets bijzonders, de een schaakt dan juist beter, terwijl de ander moeite heeft met zo weinig bedenktijd. Dit seizoen worden er een drietal voorronden snelschaken gespeeld met promotie en degradatie. Daarna volgt een finaleronde die de uiteindelijke kampioenen op zal leveren.

In deze eerste voorronde was het voor een aantal schakers en schaaksters nog even wennen aan de bedenktijd van 7 minuten. De partij kan hierdoor maximaal slechts 14 minuten duren. In groep A was het Bas Slopsema die heel netjes zijn partijen wist te winnen en daardoor voor Dorien Dijksterhuis en Geke van der Til eindigde.

In groep B werd Imre Bekkering de winnaar. Alleen in zijn partij tegen Sophie van Vliet kwam hij in de problemen, maar helaas had Sophie net wat tijd te kort. Op de tweede plaats eindigde Wouter Jager, voor Mark van Dorssen en Sophie van Vliet.

Groep C werd zeer overtuigend gewonnen door Fenne de Jong, die al haar partijen deze avond won. Jason de Vries en Mike van Denzel konden haar deze week niet bijhouden. In groep D deed Tess de Jong niet onder voor de prestatie van haar zus in groep C, ook Tess won al haar partijen. Tevens speelde Tess, toen ze al klaar was, nog een partij tegen Jason (die een groep hoger speelde) en wist ook deze te winnen. Het was een prachtige partij die Tess afsloot met een keurig mat. Ik was deze avond erg onder de indruk van het schaken van de beide dames, Fenne en Tess de Jong. Beide hebben laten zien dat als je maar goed blijft opletten tijdens je partij en je niet laat afleiden door van alles om je heen de goede zetten en de punten bijna vanzelf volgen.

Bij de volgende voorronde van het snelschaken mogen Imre, Fenne en Tess een groep hoger schaken en kijken of ze het de anderen daar ook lastig kunnen maken. Ik heb zo'n vermoeden dat dat wel gaat lukken.

Puzzelcompetitie

De ingevulde puzzelbladen komen geleidelijk aan binnen. Dat dit eerste puzzelblad geen makkelijke was blijkt wel uit de nog niet al te hoge scores die tot op heden behaald zijn. Maar nog bijna de helft van de schakers/schaaksters kan zijn puzzelblad volgende week inleveren, maar dat is tevens de laatste mogelijkheid. Volgende week zal dan ook het tweede puzzelblad worden uitgereikt, zodat iedereen in de daarop volgende herfstvakantie lekker kan puzzelen.

 

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen