Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Vandaag werden de eerste competitiewedstrijden van het tweede seizoen gespeeld.

Start van de competitie

Vandaag ging de interne competitie van het tweede seizoen van start. Er waren een flink aantal nieuwe gezichten en ondanks een aantal afmeldingen voor deze avond was het flink druk en waren er veel spannende partijen te zien. Zo wist Kirsten Dijksterhuis te winnen van Marije Dijksterhuis, maar daar moest ze wel hard voor werken en de hele tijd goed op blijven letten, maar dat deed ze dan ook en haalde zo het eerste punt binnen. De beide nieuwkomers Mike van Denzel en Roelinke Renkema namen het tegen elkaar op en mochten omdat het hun eerste partij bij de schaakclub was met de gekleurde schaakstukken spelen. Uiteindelijk was het Mike die won, maar ook hier moest er voor gewerkt worden. Roelinke moest ook wennen aan het spelen met een schaakklok, maar ik weet zeker dat ze ook punten zal gaan scoren als ze eenmaal aan het spelen met een schaakklok is gewend.

sc smr 260917bTess de Jong en Candace de Vries hadden samen een rustig plekje gevonden en dat was goed te zien aan de partij. Beiden speelden heel geconcentreerd en zochten naar de beste zetten (zie de foto links). Uiteindelijk was het Tess die met al iets meer ervaring de sterkste bleek te zijn. Ze wist de koning van Candace heel netjes mat te zetten. 

Jason de Vries en Fenne de Jong speelden een partij met een bijzonder eind want deze partij eindigde in pat en dus kregen beide een half punt. Wouter Jager haalde een belangrijk eerste punt binnen door van Mark van Dorssen te winnen.

De spannendste wedstrijd van deze avond was echter de partij tussen Bas Slopsema en Dorien Dijksterhuis, de nummers drie en vier van het eerste seizoen. Het was in deze partij Bas die met een geslaagde aanval de winst wist binnen te halen. 

Puzzelcompetitie

De eerste antwoorden van het eerste puzzelblad zijn ook al weer ingeleverd. De puzzelcompetitie beloofd dit seizoen nog spannender te worden dan in het eerste seizoen. Tess en Fenne de Jong waren de eerste die hun antwoorden inleverden, maar kort daarna was het ook Mark van Dorssen die alle puzzels al had opgelost. De anderen hebben echter nog genoeg tijd om ook alle schaakpuzzels op te lossen.

 

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen