Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

De kampioenen van de A- en B-groep van het afgelopen seizoen speelden een schaaksimultaan.

Begin van een traditie

Deze avond stond vooral in het teken van de schaaksimultaan die de huidige kampioenen van de A- en B-groep speelden tegen de overige schakers en schaaksters. De huidige schaakkampioen van Niekerk/Oldekerk, Sophie Bekkering, nam het op tegen 5 sterke tegenstanders die allemaal wilden laten zien dat ze dit jaar ook kans maken op het kampioenschap. Het waren dan ook allemaal spannende partijen.

De kampioen van groep B, Imre Bekkering, speelde ondertussen tegen de overige schaaksters. Ook hier werd er knap gezocht naar zetten om het Imre zo lastig mogelijk te maken, maar Imre wist op zijn beurt ook de nodige slimme zetten te vinden.

Een compliment voor zowel Sophie als Imre is op zijn plaats want het valt echt niet mee om voor de eerste keer simultaan op een aantal borden te schaken. Het was voor allemaal een leuke manier om nog even te oefenen voor de competitie die volgende week echt van start gaat.

Op het eind van dit seizoen zullen we weten wie de nieuwe kampioennen zijn en dus volgend seizoen deze schaaksimultaans mogen spelen.

Puzzelcompetitie

Deze week is ook het eerste puzzelblad uitgedeeld. Daarmee is deze competitie ook weer van start gegaan. Zoals ik vorige week al schreef is het dit seizoen nog spannender dan vorig seizoen, want nu heeft iedereen ook nog de kans om één keer in het seizoen een "verdubbelaar" in te zetten en zo dubbele punten te scoren. 

Competitie

Vanaf volgende week begint de echte competitie. In een eerste voorronde zal dan in enkele weken blijken wie de Herfstkampioenen worden. Het zullen in ieder geval spannende wedstrijden worden want in iedere groep zitten nu al zoveel mogelijk schakers/schaaksters van ongeveer gelijke speelsterkte. 

Mocht je zin hebben om eens te komen kijken en/of mee te doen, kom dan volgende week dinsdag gewoon binnenwandelen. De gehele maand september kan iedereen geheel GRATIS meedoen en kijken of het bevalt.

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen