Een tweede seizoen

Het was een drukte op de eerste avond van het tweede seizoen. Natuurlijk waren er veel bekende gezichten, maar het was ook goed om te zien dat er enkele nieuwe schakers/schaaksters een kijkje kwamen nemen. Op deze avond kon er lekker bijgekletst worden terwijl er vrij geschaakt werd. Sommige oefenden wat, anderen speelden snelschaak en natuurlijk was er ook tijd voor doorgeef-schaak.

Op zo'n avond als deze moet ik natuurlijk niet teveel praten, dus ik heb maar heel kort alvast wat verteld over dit nieuwe seizoen. Het beloofd wel een spannend seizoen te worden want zowel de gewone competitie als het snelschaken én de puzzelcompetitie worden dit seizoen een klein beetje anders dan vorig seizoen.

Simultaan

Volgende week dinsdag is een bijzondere schaakavond want dan speelt namelijk de ene helft tegen de eerste schaakkampioen van Niekerk/Oldekerk, Sophie Bekkering en de ander helft speelt tegen de kampioen van groep B, Imre Bekkering. Voor alle schakers/schaaksters is dit natuurlijk een mooie gelegenheid om te kijken of ze de kampioenen van het afgelopen seizoen hierin kunnen verslaan. Dat zal niet meevallen want ik weet zeker dat beide kampioenen ook willen laten zien dat ze goed in vorm zijn. Het zal dus een spannende schaakavond worden.

Puzzelcompetitie

Volgende week wordt ook het eerste puzzelblad uitgedeeld en kunnen de schaak-puzzel-liefhebbers dus weer aan de slag. Dit seizoen is er een kleine verandering, om het nog wat spannender te maken dan het het afgelopen seizoen al was. Iedere schaker/schaaksters krijgt namelijk één "verdubbelaar". Als ze denken een puzzelblad heel goed gemaakt te hebben, kunnen ze deze inzetten en tellen de punten van dat blad dubbel. Ieder heeft slechts één verdubbelaar en deze kan niet ingezet worden bij het laatste puzzelblad, want daar tellen al dubbele punten.

Competitie en snelschaken 

De indeling voor deze competities hangt nog een beetje af van het definitieve aantal deelnemers, maar het zal iets anders gaan dan in het eerste seizoen. Dit seizoen wordt er in kleine groepjes gespeeld en zal er een gedurende het seizoen een aantal keren promotie en degradatie zijn. Op die manier speelt iedereen zoveel mogelijk tegen schakers/schaaksters van ongeveer dezelfde speelsterkte. 

Nog veel meer ...

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen wat we allemaal gaan doen, zoals natuurlijk beter leren schaken met de hulp van Chessity, maar ook weer allerlei leuke en vreemde manieren om plezier te hebben met het schaakspel. 

Mocht je vriendjes/vriendinnen hebben die nieuwsgierig zijn of die het misschien leuk lijkt om eens te komen kijken, neem ze dan gerust mee. De gehele maand september kan iedereen geheel GRATIS meedoen en kijken of het bevalt.

 

chessqueens