Een normale 16mm dobbelsteen, maar dan met de schaakfiguren erop in plaats van de cijfers 1 tot en met 6.

Met behulp van deze schaakdobbelsteen kan "dobbelschaak" worden gespeeld.

Dobbelschaak voegt het element "toeval" toe aan het schaken en maakt iedere dobbel-schaakpartij daardoor ook spannend, zelfs als er een groot verschil in speelsterkte is tussen de beide spelers.

De regels die ik hierbij heb bedacht zijn erg simpel. Alle normale schaakregels gelden, alleen kan de Koning hier uiteindelijk wel geslagen worden om te winnen.

De spelers gooien als ze aan zet zijn de dobbelsteen en het stuk dat ze gooien moeten ze ook spelen. Kan dit niet, of hebben ze dit stuk niet dan moeten ze een zet met een pion naar keuze doen.

Als je dus schaak staat en je gooit een stuk dat dit niet kan oplossen dan moet je toch met dat stuk een zet doen en maar hopen dat de ander niet iets gooit waarmee de Koning ook geslagen kan worden, want dan is de partij afgelopen. Op deze manier kan een Koning dus zelfs een paar beurten schaak blijven staan.

€ 1,50
(Incl. 21% btw)
Art.nr. SM-005
* Kleur opdruk:Deze set bestaat uit een plastic vouwbord van 51cm en een set plastic schaakstukken die zijn voorzien van vilt aan de onderzijde. Ze zijn niet verzwaard. Per kleur is een extra dame toegevoegd (totaal 17 stukken per kleur). De koningshoogte is 95 mm. Het is een goede set om thuis of op school mee te schaken. De stukken kunnen worden opgeborgen in een handige stoffen zak bedrukt met een fraai schaakontwerp.

€ 16,50
(Incl. 21% btw)
Art.nr. SM-001
Opmerking:

Opgevouwen is het setje 10x17cm groot. De stukken zijn mooi plat, zodat het bord ook dichtgeslagen kan worden en er later verder gespeeld kan worden.

Een magnetisch schaakspel als dit is ook ideaal om in de auto te hebben liggen voor de kinderen, of mee te nemen op vakantie.

€ 7,50
(Incl. 21% btw)
Art.nr. SM-004
Opmerking:

Rekenschaak is een spel dat door mij (Huub van der Logt) is ontwikkeld. Rekenschaak maakt iedere schaakpartij extra spannend, want nu kan iedereen winnen van elkaar. Met de Rekenschaak kaarten kun je punten verdienen en verliezen en terwijl je een schaakpartij speelt met de normale schaakregels wint bij Rekenschaak degene met de meeste punten.

€ 13,95
(Incl. 21% btw)
Art.nr. SM-006
Opmerking:

 

Chess-4-Fun is schaakplezier voor vier! Je schaakt nu met twee tegen twee of ieder voor zich.

Het bord is ongeveer 60x60cm groot. Er kan gekozen worden voor:

  • een rubber schaakbord van 1.5mm dik "muismat-materiaal" dat oprolbaar is en een bedrukking heeft die zo goed als onverslijtbaar is;
  • een MDF schaakbord van 3mm dik, bedrukt met vinyl;
  • een MDF schaakbord van 3mm dik, bedrukt met een folie dat we full-color printen.

De stukken zijn van plastic met een Koningshoogte van 64mm.

De stukken worden meegeleverd in de kleuren rood, geel, blauw en groen in een stoffen schaak-opbergzakje.

 

1. de MDF/vinyl versie

2. MDF / full-color pinted folie versie

3. Rubber "muismatmateriaal" / oprolbaar / slijtvaste bedrukking

€ 32,95
(Incl. 21% btw)
Art.nr. SM-007
* Schaakbord:

Opmerking:

chessqueens
1000 tekens over
Bestanden toevoegen