Schoolschaken, een kwestie van gewoon doen!

Schoolschaken

Chessity, (beter) leren schaken was nog nooit zo leuk!

Chessity

Activiteiten om het schaakspel te promoten.

Activiteiten

Mijn schrijfsels over het schaken en het schaakspel.

Schaakpraat

 

Kijk ook eens naar de originele schaakontwerpen die bedrukt kunnen worden op allerlei soorten kleding!

SCHAAK-KLEDING

Chessity-diploma's 2018

Diploma's 2018 Aantal
pion 57
paard 21
loper 12
toren 6
dame 3
koning 0
Totaal 99

Chessity-diploma's 2019

Diploma's 2019 (stand 9 april) Aantal
pion 19
paard 15
loper 9
toren 7
dame 4
koning 2
Totaal 56

Dit was een schaakavond vol met de nodige verrassende uitslagen!.

Competitie

Deze avond werden er enkele spannende wedstrijden in de interne competitie gespeeld met een aantal verrassende uitslagen. Met volle aandacht en concentratie speelden twee van de jongste schakers, Kirsten Dijksterhuis en Mike van Denzel tegen elkaar. Het was een partij met kansen voor beide maar naarmate de partij vorderde was het Kirsten die de iets betere zetten bleef vinden en uiteindelijk ook stukken wist te winnen en op het eind keurig mat wist te geven. Een welverdiend punt voor Kirsten en complimenten voor beide voor de manier waarop ze hebben geschaakt.

In een vriendschappelijk partijtje speelden Tess de Jong en Mark van Dorssen tegen elkaar en hier wist Mark wel te winnen, maar dit ging niet zo eenvoudig als hij misschien had gedacht of gehoopt. Tess liet zien dat ze echt iedere week beter gaat schaken en dat het voor iedereen lastiger wordt om nog van haar te winnen.

De Partij tussen Sophie van Vliet en Fenne de Jong was een heel vreemde, want Fenne kwam ontzettend veel materiaal voor te staan, maar ze liet Sophie toch nog ontsnappen door haar Pat te zetten.

In de A-groep werden twee partijen gespeeld. Bas Slopsema nam het op tegen Wouter Jager. Voor Wouter was het zijn eerste partij in de A-groep en hij liet meteen zien dat hij van plan is om nog heel lang in die groep te blijven. In een partij die lange tijd gelijk opging maakte Bas een foutje en was het Wouter die meteen toesloeg met een "mat-achter-de-paaltjes". Wouter heeft zijn eerste punt binnen in de A-groep en de overige schakers in deze groep zijn gewaarschuwd.

In de andere partij speelden Dorien Dijksterhuis en Geke van der Til tegen elkaar. Dit was een wedstrijd tussen twee stijlen van spelen, want Dorien speelt impulsief en snel terwijl Geke juist voorzichtig en langzamer speelt. Beide speelden al in een vroeg stadium de pionnen voor hun Koning ver naar voren en dat moest haast wel voor een van beide fout gaan. Toen Dorien even teveel lette op de andere kant van het schaakbord sloeg Geke direct toe door mat te geven.

Schaakpuzzels

Dit was de laatste week dat puzzelblad 10 ingeleverd kon worden. Een aantal schakers hebben bij dit puzzelblad hun "verdubbelaar" ingezet en daarmee extra veel punten weten te scoren. Wat tevens opvalt is dat degene die actief zijn met het oplossen van de puzzelbladen het ook erg goed doen in de competitie, want zowel Sophie Bekkering als Wouter Jager, Fenne de Jong en Tess de Jong doen het erg goed.

 

Recente artikelen

De Koningsmatch 2019 was een groot succes!

Paasschaken & 100ste clubavond.

Enkele (aankomende) activiteiten

24 april 2019 - 27 plaatsen bezet, nog 3 vrij!

Koningsmatch 2019

1000 tekens over
Bestanden toevoegen