Chessity schaakdiploma's

Het leren schaken met behulp van Chessity is enorm populair. Dit is heel begrijpelijk want met Chessity kan iedereen (beter) leren schaken op een leuke manier en in een eigen tempo. Wederom zijn er een vijftal kinderen die ondertussen zo goed hebben leren schaken dat ze hun eerste schaakexamen mochten doen. Alle vijf zijn ze voor het Pion-diploma geslaagd en een aantal zijn zelfs al hard aan het werk voor het volgende examen, voor het Paard-diploma.

Op basisschool De Delta in Zevenhuizen was men in de loop van het afgelopen schooljaar gestart met schaaklessen. Met de hulp van onder andere enkele ouders leerden de kinderen al spelend de regels van het schaakspel. Twee leerlingen waren nog enthousiaster dan de andere en schaakten ook thuis nog met Chessity. Deze extra inspanning is niet zonder succes gebleven, want zij behaalden als eerste van hun school en van Zevenhuizen het Pion-diploma.

Deze prachtige prestatie komt op naam van: Nathan Veenhuizen en Nynke Oosterloo

Bij basisschool CBS Rehoboth in Oldekerk wordt al wat langer aandacht geschonken aan schaken. Hier krijgen alle leerlingen van groep 4 schaakles met behulp van Chessity en krijgen ze ook een aantal weken één uur per week schaakles van mij. Het afgelopen jaar waren er twee leerlingen van groep 3 die al mee mochten doen met de schaaklessen van groep 4. Eén van deze leerlingen heeft ook het Pion-diploma weten te behalen.

Het Pion-diploma is ook behaald door: Jesse Pijper

Het afgelopen schooljaar waren er nog twee leerlingen uit groep 3 die heel graag wilden leren schaken. Zij zijn in de loop van het seizoen bij de schaakclub gekomen en hebben daar heel hard hun best gedaan om zo veel mogelijk te leren. Dat dit helemaal is gelukt blijkt wel uit het feit dat ze beide ook het Pion-diploma hebben behaald.

De twee schakers van de schaakclub zijn: Twan Roffel en Roel Rozendal 

Uiteraard zijn van alle vijf nu ook de diploma's opgenomen op de aparte pagina "Behaalde diploma's" op de website van Schaak maar raak!.

Ik weet wel zeker dat er dit jaar nog meer schaakdiploma's gaan volgen, want er zijn een heleboel jonge schakers en schaaksters die er hard voor werken .... wordt vervolgt dus!

 

 

chessqueens