Eerste Chessity Toren-diploma

Oktober is goed begonnen als het gaat om behaalde schaakdiploma's. In de eerste week zijn al weer drie Chessity schaakdiploma's behaald en er zit zelfs voor de allereerste keer een Toren-diploma bij.

De eerste deze maand was Twan Roffel die zijn Paard-diploma behaalde. Twan had flink geoefend, maar zo'n schaak-examen blijft toch altijd spannend. Gelukkig ging het examen goed voor Twan en kan hij nu gaan proberen om zijn Loper-diploma te gaan halen.

Het tweede diploma kwam op naam van Wouter Vorenkamp. Hij is dit jaar nieuw bij de schaakclub, maar kon al schaken en dat bleek bij zijn eerste examen, hij behaalde met gemak het Pion-diploma. Wouter gaat nu kijken of hij nog veel nieuws moet leren voor het Paard-diploma.

De meest bijzondere prestatie in de eerste week van oktober komt op naam van Mark van Dorssen. Mark behaalde als eerste in het Westerkwartier en dus ook als eerste van de schaakclub het Toren-diploma. Ook liet Mark me al weten dat hij nu al bezig is met de lessen voor het Dame-diploma. Die zijn weer een flink stukje moeilijker, maar ik denk dat het Mark wel gaat lukken.

UPDATE:

In de tweede week van oktober was het zeker niet rusitger qua behaalde schaakdiploma's. Toen Jenna Kiekebeld eindelijk haar Chessity-account had was ze ook niet meer te stoppen en wilde ze dezelfde schaakdiploma's halen als haar oudere zus Anienke. Het resultaat was dat Jenna kort achter elkaar zowel het Pion- als het Paard-diploma wist te behalen. Een knappe prestatie!

Er was ook een Paard-diploma voor Wouter Jager, die besloot om ook weer met Chessity aan de slag te gaan. Ik denk dat Wouter ook in staat is om vrij snel het Loper-diploma te behalen.

Tenslotte was er nog een bijzondere prestatie van Jesse Pijper van CBS Rehoboth die helemaal zelf alle levels voor het Loper-diploma had doorgewerkt en vervolgens ook nog eens slaagt voor het examen. Een fantastische prestatie!

UPDATE2:

Inmiddels heeft Fenne de Jong haar Paard-diploma behaald en kan ze nu aan de slag voor haar Loper-diploma.

UPDATE3:

Tess de Jong heeft ook haar Paard-diploma behaald, Wouter Jager en Fenne de Jong het Loper-diploma en Sophie van Vliet het Paard-diploma.

chessqueens