Eerste Chessity Dame-diploma

Het eerste schaakdiploma kan al weer worden uitgereikt in november en het is deze keer wel een heel bijzonder diploma. Mark van Dorssen heeft namelijk als eerste van de schaakclub, zijn school en de hele gemeente Westerkwartier het Dame-diploma behaald.

Het zag er even naar uit dat de meeste schaakdiploma's voorlopig wel waren behaald en dat er eerst weer het nodige bijgeleerd moest worden door de schakers en schaaksters alvorens er weer nieuwe schaak-diploma's uitgereikt konden worden, maar na de eerste week van november heb ik het vermoeden dat er in de laatste twee maanden van het jaar nog wel meer schaak-diploma's uitgereikt gaan worden.

De eerste is natuurlijk die voor Mark van Dorssen, die ontzettend hard heeft gewerkt om het schaakexamen voor het Dame-diploma te kunnen doen. Maar daarnaast is er nog een behoorlijk aantal anderen die schaakdiploma's hebben behaald, maar die ik nu nog niet ga verklappen. De behaalde schaakdiploma's van de "Chess-challenge 2018" bij de Lindenborg worden namelijk pas op het eind, half december, bekend gemaakt.

In dit artikel zal met updates worden bijgehouden wie er verder deze maand nog een schaak-diploma behalen.

chessqueens