Chessity Paard-/Loper-diploma's

Sommige schakers hebben al lang gewacht op het verschijnen van het Paard- en Loper-examen en alle volgende schaakexamens. Nu deze beschikbaar zijn, zijn deze schakers ook niet meer te stoppen. Het gevolg laat zich raden ... schaakdiploma's! Deze keer niet het Pion-diploma, maar zelfs al Paard- en Loper-diploma's.

Afgelopen dinsdag begon het nieuwe schaakseizoen van schaakclub "Schaak maar raak!". Tijdens deze eerste avond heb ik de schakers en schaaksters even bijgepraat over de vele vernieuwingen bij Chessity. Het is nu wel duidelijk dat er met de nodige aandacht werd geluisterd, want na nog even flink oefenen en met de fantastische hulp van Chessto werden er examens gemaakt.

Dat deze schakers er aan toe waren blijkt wel uit het fantastische resultaat. Het Paard-diploma werd behaald door Mark van Dorssen. Vrijwel op hetzelfde moment behaalde ook Imre Bekkering het Paard-diploma, maar hij ging nog even door en haalde ook nog het Loper-diploma. Een prachtige prestatie van beide schakers en zij zullen op de eerstvolgende schaakavond de behaalde diploma's uitgereikt krijgen.

Mark en Imre zijn hiermee de eerste schakers in het Westerkwartier die na het Pion-diploma ook nog het Paard-diploma behaalden. Imre is zelfs de eerste die het Loper-diploma behaalde, maar ik weet zeker dat er nog veel meer diploma's zullen volgen, dus ook deze keer sluit ik af met .... wordt vervolgt!

UPDATE: Het vervolg kwam al de volgende dag want toen behaalde Tess de Jong haar wel verdiende Pion-diploma!

UPDATE: Inmiddels heeft ook Jesse Pijper zijn Paard-diploma behaald, een prachtige prestatie!

UPDATE: Roel Rozendal heeft ook zijn Paard-diplma behaald en Anienke Kiekenbeld behaalde achter elkaar haar Pion- én haar Paard-diploma!

UPDATE: Mark van Dorssen heeft ook zijn Lope-diploma behaald, een prachtige prestatie.

 

chessqueens