Een goede zet voor het damesschaak!

In 2014 besloten de dames van het olympische schaakteam om het dameschaak in Nederland naar een hoger niveau te willen tillen. Vanaf dat moment werd er intensiever samengewerkt en getrained en de beloning kwam in de vorm van betere prestaties bij de volgende schaakolympiade. Maar tevens kwam het besef dat er voor een verdere sprong vooruit meer nodig was dan alleen maar deze hechte samenwerking. Er was geld nodig voor trainingsfaciliteiten en tevens was er aandacht nodig om het dameschaak ook in de breedte te laten groeien. Dit resulteerde eind 2014 in het oprichten van de stichting ChessQueens. De ChessQueens zetten zich binnen deze stichting in om via diverse activiteiten in het hele land geld in te zamelen voor trainingsfaciliteiten en het verbreden van het damesschaak.

De dames die momenteel deel uitmaken van de ChessQueens zijn: Anne Haast, Bianca de Jong - Muhren, Tea Lanchava, Zhaoqin Peng en Lisa Schut. Daarnaast zijn er sinds enige tijd ook enkele zogenaamde ChessPrincesses, dit zijn Maaike Keetman en Rosa Ratsma.

Op de website van de ChessQueens is te lezen welke activiteiten er de komende tijd zullen plaatsvinden en tevens zijn hier verslagen te lezen over toernooien en andere activiteiten waaraan één of enkele van de dames hebben deelgenomen.

Bordsponsor

chessqueens toernooi

Iedereen kan de ChessQueens en hun activiteiten steunen, door "bordsponsor" te worden. Op de website van de ChessQueens staan een drietal grote schaakborden en op ieder van de velden van deze borden wordt de naam van een sponsor vermeld. Op het bronzen bord komen de namen van degene die met minimaal € 25,- sponsoren. Op het zilveren bord degene die met minimaal € 50,- sponsoren en tenslotte op het gouden bord degene die met minimaal € 100,- als sponsor optreden.

Uiteraard zijn ook kleinere bedragen van harte welkom en ieder bedrag is een ondersteuning van het damesschaak in Nederland. Mocht u na het lezen van dit artikel de ChessQueens willen steunen dan kunt u ofwel naar de website chessqueens.nl gaan, of een bedrag overmaken op IBAN NL78KNAB0283083301 (BIC KNABNL2H) ten name van "Stichting ChessQueens". 

1e ChessQueens meisjestoernooi

Op zaterdag 30 juni 2018 wordt op het Kaageiland het eerste ChessQueens meisjestoernooi gehouden. Dit schaaktoernooi is bedoeld voor meisjes t/m 17 jaar (geboren vanaf 1 januari 2001) en je hoeft geen lid te zijn van een schaakvereniging om deel te nemen.

Er worden 7 ronden gespeeld met 20 minuten per partij per persoon. Bovendien is bij het inschrijfgeld van € 10,- een lunch inbegrepen. Verdere informatie is te vinden op de website van de ChessQueens en daar is het tevens mogelijk om je aan te melden.

 

chessqueens