Inspirerende sprekers en héél veel nieuws!

Afgelopen zondag, 19 november, was wederom in Amersfoort het jaarlijks Chessity event. Dit is een bijeenkomst waarbij iedereen die betrokken is bij schaakonderwijs op scholen of schaakclubs met elkaar ervaringen kan delen en kennis kan nemen van de (nieuwe) mogelijkheden die Chessity heeft te bieden. Tevens zijn er inspirerende sprekers en worden er een aantal workshop gegeven.

Op deze dag werd ook de nieuwe release vrijgegeven met een groot aantal bijzondere nieuwe mogelijkheden, zowel voor schaaktrainers als voor leerkrachten, maar bovenal voor jeugdige schakers en schaaksters.

De meest opmerkelijke toevoeging aan Chessity is het robotje "Chessto". Hij traint kinderen tijdens het schaken met tips en adviezen die gebaseerd zijn op hun persoonlijke schaakniveau. Chessto maakt het dus mogelijk om gewoon lekker schaakpartijtjes te spelen en ondertussen door de tips van Chessto tevens te leren. Uit eerste tests bleek al dat dit na een half uur effect had en kinderen duidelijk beter gingen schaken. Chessto maakt van Chessity de enige schaakmethode ter wereld die kinderen live traint tijdens het schaken. 

Daarnaast is de leerlijn nog verder verbeterd en zijn er maar liefst 700 nieuwe opgaven. Het is nu ook mogelijk om het loper-diploma te behalen en begin 2018 komt daar het paard-diploma bij.

Geheel nieuw is de Chessity Academy. Dit zijn korte videolessen die uitleg geven over het werken met Chessity en je in een half uur helemaal klaar maken om schaakles te geven met Chessity. De perfect hulp voor schaaktrainers en leerkrachten om Chessity optimaal te gebruiken.

Naast aandacht voor deze nieuwe release waren er inspirerende sprekers en workshops. Net als vorig jaar gaf ik ook dit jaar weer een workshop. Het is voor mij ieder jaar weer iets om naar uit te kijken.

Iedereen die het Chessity event heeft gemist en toch graag wil ontdekken wat Chessity voor zijn/haar school of schaakclub kan betekenen en waarom al veertienduizend kinderen leren schaken met Chessity kunnen geheel vrijblijvend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met mij opnemen voor een gratis demonstratie.

Lees ook het verslag op: https://www.chessity.com/nl/blog/1550/NIEUW_Schakend_robotvriendje_vernieuwde_leerlijn_en_nog_veel_meer

 

chessqueens