Wederom diploma's én spannende partijen!

Interne competitie

We zijn inmiddels ruim over de helft van de voorronde van de interne competitie en langzaam aan wordt duidelijker hoe de groepen van de finaleronde eruit gaan zien. In groep A speelden Imre Bekkering en Wouter Jager tegen elkaar en door hun onderlinge remise zijn beide wel zeker van een plaats in groep A in de finaleronde. Mark van Dorssen is na zijn winst tegen Jenna Kiekebeld ook wel zeker van deelname aan de A-groep. Ondanks dat Luka Balkema in een partij waar van alles gebeurde van Mike van Denzel wist te winnen lijken ook zij vrijwel zeker van een plekje in de A-groep. Dat alles wil zeggen dat in de laatste paar ronden Jenna Kiekebeld en Twan Roffel hard op zoek moeten naar de broodnodige punten om in groep A te blijven. Maar mocht ze dit niet lukken dan zullen ze zeker tot de grote kanshebber gaan behoren voor de winst in groep B.

In de voorronde in groep B is het nog steeds Frank Dijkstra die al zijn partijen weet te winnen en nu als enige speler nog zonder puntverlies is. Deze keer had hij weinig moeite met Brianne Steevensz die net iets te veel en te makkelijk stukken weg gaf. Vroegtijdig dame verlies zorgde er voor dat Roel Rozendal vrij eenvoudig van Iris Tjoelker wist te winnen. Makkelijk winnen was het zeker niet voor Hugo van Vliet die tegen Noa Tjoelker de hele avond nodig had om zijn partij uiteindelijk in winst om te zetten. Frank Dijkstra is al zeker van een eerste plaats in deze groep en dus ook van promotie naar de A-groep, maar wie er nog meer zal promoveren is nog helemaal niet duidelijk. Hugo van Vliet, Danny Hofman en Noa Tjoelker zijn de grootste kanshebbers voor de tweede promotie plek.

In groep C wist deze week Niels van Denzel revanche te nemen voor vorige week en te winnen van Alfina Rozendal en Feline Roffel won van Vera Horinga. Ook al is dat nog niet te zien in de uitslagen, toch doet Vera het uitstekend want ze is nog hard bezig om te leren schaken en speelt toch al dapper haar eerste echte wedstrijden.

Schaakdiploma's

Ook deze week konden er weer schaakdiploma's worden uitgereikt. Roel Rozendal mocht zijn Toren-diploma in ontvangst nemen en Feline Roffel had hard gewerkt en haar Pion-diploma echt verdient.