De toppers blijven winnen!

Interne competitie

Er werd deze week een nieuwe ronde van de interne competitie gespeeld. In groep A bleef Mark van Dorssen in de race om de eerste plaats door van Luka Balkema te winnen. Imre Bekkering bleef ongeslagen door van Mike van Denzel te winnen in een van beide kanten goed gespeelde partij. Helaas verloor Mike deze partij door slechts één onnauwkeurigheid. Ook Wouter Jager wist ongeslagen te blijven door Jenna Kiekebeld te verslaan. Hiermee lijken er in groep A nu duidelijk drie schakers te zijn die voor de eerste drie plaatsen gaan strijden in deze voorronde, namelijk Mark, Imre en Wouter. Imre lijkt de beste kansen te maken op de eerste plaats omdat hij op papier al iets zwaardere tegenstanders heeft gehad, maar de onderlinge partijen zullen vermoedelijk wel de doorslag geven.

In groep B deed Hugo van Vliet goede zaken door van Roel Rozendal te winnen. Hiermee weet Hugo de aansluiting te behouden met de top van deze groep. De nummer één in deze groep is nog steeds Frank Dijkstra die in een lange partij tegen Noa Tjoelker de winst wist te pakken. In een partij waarin veel gebeurde besloten Iris Tjoelker en Brianne Steevensz uiteindelijk tot remise. De grootste kanshebbers voor de bovenste plaatsen in deze groep zijn voorlopig Frank, Danny en Hugo, maar ook hier kan nog van alles veranderen.

Schaakdiploma's

Er konden deze avond ook weer drie schaakdiploma's worden uitgereikt. Alfina Rozendal wist in korte tijd haar Pion-diploma te behalen en dat is natuurlijk een prachtige prestatie. Frank Dijkstra voegde zelfs twee schaak-diploma's toe aan zijn collectie en behaalde zowel het Toren- als het Dame-diploma.