Interne competitie & Mini-schaak

Interne Competitie

Er werden deze avond een aantal spannende wedstrijden voor de interne competitie gespeeld. De meest spannende partij op voorhand was die tussen de huidige kampioen Imre Bekkering en de nummer twee van vorig jaar Mark van Dorssen. Het was Imre die liet zien ook dit jaar weer de grootste kandidaat voor de titel van clubkampioen te zijn, want hij wist deze partij zonder al te veel moeite te winnen. Iemand dit dit seizoen ook zijn zinnen heeft gezet op de titel is Wouter Jager en hij is net als Imre tot op heden ongeslagen doordat hij deze ronde van Luka Balkema wist te winnen. De onderlinge wedstrijden tussen Imre, Mark, Wouter en Mike van Denzel zouden wel eens beslissend kunnen zijn dit seizoen, al zijn er zeker nog een aantal andere die voor verrassingen kunnen zorgen. Twee van deze schakers speelden tegen elkaar en in deze partij wist Wout Hilgersom te winnen van Jenna Kiekebeld.

In de B-groep liet nieuwkomer Frank Dijkstra zien dat hij al uitstekend kan schaken, want in zijn eerste partij wist hij te winnen van de hoogst geplaatste speler van deze groep, Hugo van Vliet. Als deze winstpartij een voorteken is van de volgende partijen van Frank, dan zou het zomaar kunnen zijn dat hij na de voorronde promoveert naar de A-groep. Ook Danny Hofman doet het tot op heden fantastisch, want door te winnen van Iris Tjoelker is hij nog steeds ongeslagen.

Nieuwkomers

Een aantal van de jonge nieuwe schaaksters speelden deze avond hij eerste echte wedstrijdjes en deden dat door Mini-schaak te spelen en dat leverde erg spannende partijtjes op.

Laddercompetitie

Degene die klaar waren met hun competitiewedstrijd konden nog een partij spelen voor de ladder-competitie. Deze nieuwe competitie is na slechts enkele wedstrijden al erg spannend. Momenteel gaan Wouter Jager en Mark van Dorssen aan de leiding, maar dat zal nog zeker een aantal keren veranderen.

Schaakpuzzels

Volgende week moeten de antwoorden van het eerste puzzelblad ingeleverd worden en enkele schakers hebben dat inmiddels al gedaan. Afgaande op wat ik tot op heden heb gezien van de ingeleverde puzzelbladen kon dit wel eens het seizoen worden met het hoogste aantal punten. Volgende week wordt het tweede puzzelblad uitgereikt en zal al snel blijken wie er dit seizoen echt voor de titel "schaakpuzzel-kampioen" gaan.